Jamie Oliver are o rețetă inedită de mâncare cu pui, care e gata în doar 30 de minute. Este delicioasă și sățioasă, ideală atunci când temperaturile de afară sunt scăzute.
Puiul se numără printre cele mai consumate tipuri de carne din toată lumea și se poate găti în numeroase feluri, în funcție de preferințele fiecărei persoane.
Este utilizat în foarte multe rețete și se prepară destul de ușor, de cele mai multe ori, motiv pentru care mulți îl consumă aproape zilnic.
Celebrul Jamie Oliver are o rețetă de mâncare cu pui delicioasă, pentru care prepararea durează numai 30 de minute. Este vorba despre plăcinta cu pui și ciuperci, perfectă mai ales pentru sezonul rece.
Poți prepara această rețetă atunci când îți dorești o masă sățioasă și delicioasă, care este perfectă mai ales dacă nu ai prea mult timp la dispoziție.
Pentru această rețetă, ai nevoie de 500 g pulpe de pui dezosate, fără piele, ulei de măsline, o legătură de ceapă verde, 320 g de ciuperci mixte, 320 g de foaie de pastă pufoasă, gata rulată, dar și de 600 ml lapte semidegresat.
Mai ai nevoie de o lingură plină de făină simplă, una de muștar integral și de 80 g pungă mixtă de creson, spanac și rucola.
Cuptorul trebuie preîncălzit la 200 °C. Puiul se taie în bucăți de 3 cm și se pune într-o tigaie antiaderentă de 30 cm, la foc mediu 2 mare, cu o lingură de ulei de măsline. Se amestecă regulat.
Ceapa verde se taie în lungimi de 1 cm și se adaugă în tigaie. Ciupercile se taie și se rup, apoi se fierb timp de 10 minute sau până când devin aurii, amestecând regulat, potrivit express.co.uk.
Între timp, se desface foaia de patiserie pe hârtie și se crestează marginea foarte ușor. Se unge cu puțin lapte, iar foaia de patiserie se așază pe hârtie, pe raful din mijloc al cuptorului. Se lasă la copt timp de 17 minute sau până când devine aurie și suficient crescută.
Făina se amestecă în tigaie timp de un minut, după care se încorporează treptat laptele. Se fierbe la foc mediu până când aluatul este gata. Se amestecă din când în când și se adaugă câteva picături de lapte, dacă e necesar.
Focul se oprește, se amestecă cu muștarul și cu jumătate din salată, apoi se condimentează. Aluatul se scoate din cuptor și se lasă la răcit, apoi se pune pe masă și se îndepărtează hârtia.
Se folosește un cuțit ascuțit pentru a tăia în jurul marginii, doar pe straturile superioare. Se ridică partea interioară și se îndepărtează cu grijă, iar la bază se lasă un strat de patiserie. Se adaugă salata rămasă și umplutura, se pune capacul la loc, iar plăcinta se taie felii.