Celebrul chef Jamie Oliver a dezvăluit rețeta sa de mâncare cu pui și cartofi, care se poate prepara în doar 10 minute. Este delicioasă și ai nevoie de foarte puține ingrediente.
Cunoscutul bucătar Jamie Oliver a dezvăluit cum poți obține un pui fript “delicios și suculent”, alături de cartofi prăjiți și legume, în doar câteva minute.
Ai nevoie doar de un singur ingredient, apoi trebuie să așezi tăvile cuptorului pentru a putea găti totul împreună. Dacă respecți sfaturile celebruljui chef, poți pregăti o cină delicioasă în doar câteva minute.
Pentru a prepara rețeta recomandată de Jamie Oliver, ai nevoie de un pui întreg, pastă tikka, cartofi, conopidă și coriandru.
“Este foarte simplu. Vom tăia cartofii în bucăți de 3 cm. O să las coaja pe ei, așa că vor fi super pufoși la exterior și super crocanți la interior”, a spus Jamie Olver în clipul video “10 rețete pentru cei pe care îi iubești de Ziua Îndrăgostiților”.
Cartofii se taie și se pun într-o tavă, fără fierbere. După aceea, conopida se taie în bucăți de mărimea unui cartof, se toacă frunzele și tulpina și se pun toate în tava cu cartofi.
Se taie, apoi, coriandrul, cu tot cu tulpini, care se pun în tavă. Se asezonează cu ulei de măsline, care e doar pentru cartofi, nu și pentru pui, cu oțet de vin roșu, sar și piper.
Frunzele de coriandru se pot lăsa în apă rece sau în gheață, pentru a le folosi, la final pentru decorare.
“Acest lucru este într-adevăr rapid și ușor de gătit. În 10 minute puteți avea o masă întreagă pregătită și în cuptor”, a mai spus bucătarul, potrivit express.co.uk.
Puiul întreg se pune peste cartofi și legume, după care se unge cu pasta tikka. “Aceste paste de condimente indiene sunt geniale. Două linguri pline de pastă tikka, dar puteți folosi orice pastă vă place – rogan josh sau korma”, a adăugat bucătarul.
Se masează puiul pentru ca pasta să ajungă peste tot. Între timp, cuptorul trebuie preîncălzit la 180 °C. În acest fel, se va crea un sos pentru cartofi, astfel că nu trebuie să mai gătești unul.
Puiul poate fi pus pe grilajul din cuptor, deasupra tăvii de legume și cartofi. Preparatul va fi, în final, unul suculent.
“Iată micul meu sfat magic: voi pune tava dedesubt și apoi voi pune puiul direct deasupra, astfel încât va ploua cu suc de pui condimentat peste cartofi și conopidă. Va fi uimitor”, a mai explicat Jamie Oliver.