Life

Rețeta de mucenici a lui chef Cătălin Scărlătescu. Trucul care îi face delicioși

Aceasta este rețeta de mucenici a lui chef Cătălin Scărlătescu. Trucul de care să ții cont dacă vrei să-ți iasă gustoși.
05.03.2025 | 16:20
Reteta de mucenici a lui chef Catalin Scarlatescu Trucul care ii face deliciosi
Cum se prepară mucenicii după rețeta lui Cătălin Scărlătescu. Sursa foto: caietulcuretete.com, Instagram/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit cum se prepară rețeta sa de mucenici. Îndrăgitul bucătar are un truc prin care acest desert va fi unul delicios. Iată de ce ingrediente ai nevoie!

Care este rețeta de mucenici a lui chef Cătălin Scărlătescu

Pe data de 9 martie, românii sărbătoresc Sfinții 40 de mucenici din Sevastia. Multe persoane păstrează tradiția și se pregătesc de aceastî zi cu mucenici tradiționali.

ADVERTISEMENT

Mucenicii au un gust foarte bun și sunt aromați datorită ingredientelor folosite, precum scorțișoara. Se pot prepara în mai multe forme, precum mucenicii muntenești, dar și cei moldovenești.

Fiecare persoană consumă mucenicii în funcție de propriile preferințe. În această primăvară, au apărut chiar și mucenicii Dubai, după celebra ciocolată care a făcut senzație în toamnă.

ADVERTISEMENT

Rețeta clasică de mucenici rămâne, însă, preferata multor români. Se prepară ușor și nu este nevoie de multe ingrediente, iar chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit câteva trucuri.

Pentru rețeta de mucenici, ai nevoie de următoarele ingrediente: 500 g de făină, 200 ml de apă caldă, 100 ml de ulei și aproximativ 50 g de drojdie. De asemenea, în afară de aceste ingrediente, mai este nevoie și de puțină sare, dar și de zahăr vanilat.

ADVERTISEMENT

În plus, pentru zeama de la mucenici, ai nevoie de 3 litri de apă, 800 g de nuci mărunțite, 35- g de zahăr, coajă de lămâie și zahăr vanilat. Pe lista ingredientelor se numără și puțină scorțișoară, esență de rom și sare.

ADVERTISEMENT

Cum se prepară mucenicii

Făina se pune într-un vas și se formează o gaură la mijloc. Se adaugă, apoi, zahărul vanilat, sarea, uleiul, drojdia și apa. Se amestecă bine totul, până când devine o cocă densă.

Aluatul se lasă la dospit, după care se presară făină peste masă și se întinde foarte bine coca. După ce aluatul devine subțire, se taie în fâșii mici și se modelează în formă de “8”.

Se pun mucenicii la fiert, iar după aceea trebuie să stea și la cuptor, timp de câteva minute, potrivit rețetei lui chef Cătălin Scărlătescu. După ce sunt scoși din cuptor, mucenicii se lasă să se întărească peste noapte, notează click.ro.

Apa se pune la fiert pentru zeama mucenicilor. Atunci când dă în clocot, se adaugă toate ingredientele menționate anterior. Totul se toarnă peste mucenici la final, apoi se pot savura.