Italienii sunt renumiți pentru preparatele lor pline de gust și savoare. Gospodinele italienești ne aduc cea mai delicioasă rețetă de murături. Este un must-have în materie de gastronomie și cu siguranța va crea dependență.
Lămâile murate în saramură. Aceasta este rețeta care va lăsa gura apă oricui o va încerca. Aceste murături se potrivesc de minune lângă orice tip de carne, în special miel și peste.
De asemenea, pentru cei care au dietă care nu include carne, lămâile murate pot fi servite și lângă legume trase în tigaie, bine condimentate. Lămâile murate în saramură sunt ideale nu doar pentru gustul plăcut pe care îl au, ci și pentru conservarea acestora. Preparatul poate fi păstrat fără probleme timp de trei sau patru luni.
Pentru început avem nevoie de următoarele ingrediente: 5 lămâi mici, trei cuișoare, 2 căței de usturoi, ardei iute roșu, semințe de coriandru, frunză de dafin, sare grunjoasă și piper negru.
Mod de preparare
Pentru început se spală foarte bine lămâile. Acestea se crestează cu o tăietură transversală adâncă. Deschideți ușor feliile și umpleți fiecare lămâie cu sarea grunjoasă.
Acum se amestecă o lingură de semințe de coriandru cu o lingură de piper negru. Amestecul obținut se pune jumătate într-un borcan. Peste se pun lămâile, iar apoi se adaugă și restul de amestec de semințe.
Pentru pasul următor trebuie să adăugăm și restul ingredientelor. Mai exact, cuișoarele, frunza de dafin, usturoiul și ardeiul iute trebuie puse peste lămâi. După ce totul este gata, se umple borcanul cu apă, cât să acopere lămâile.
Borcanul se închide foarte bine și se introduce la frigider pentru patru săptămâni. Este important ca în tot acest timp, lămâile să fie acoperite cu apă. Dacă este cazul, mai completați cu apă din când în când.
Acest tip de murături se poate păstra la frigider timp de aproximativ trei sau patru luni. Este ideal în sezonul rece, în special pentru că lămâile conțin vitamina C, fiind astfel un beneficiu pentru sistemul imunitar.