Life

Rețeta de murături asortate în saramură a Gabrielei Cristea. Secretul să fie tari peste iarnă

Gabriela Cristea le-a arătat celor de acasă cum pune la borcane murături pentru sezonul rece, dar și care sunt legumele preferate de familia sa.
18.10.2021 | 23:24
Reteta de muraturi asortate in saramura a Gabrielei Cristea Secretul sa fie tari peste iarna
Rețeta de murături asortate în saramură a Gabrielei Cristea. Secretul să fie tari peste iarnă. Sursa foto: Instagram. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Prezentatoarea de la Antena Stars preferă să pună murături asortate pentru cei dragi, asta pentru că soțul ei, Tavi Clonda, adoră castraveții și gogonelele.

Vedeta are și un secret pentru a păstra legumele și fructele tari, dar se pare că nu l-a mai ținut pentru ea și l-a împărtășit și cu internauții.

ADVERTISEMENT

Gabriela Cristea susține că nu folosește niciun fel de conservat, ci folosește numai produse naturale. Secretul este chiar saramura realizată pentru murături.

Rețetă de murături asortate. Cum face Gabriela Cristea să le păstreze tari

„Eu nu pun murături cu conservați, ci folosesc unul natural, adică sarea. De asemenea, usturoiul și hreanul sunt elementele care vor ține murăturile tari și foarte bune.

ADVERTISEMENT

Înainte de a pleca la drum vă sfătuiesc ca atunci când ajungeți în piață să aveți deja o listă”, spune Gabriela Cristea în ultimul vlog de pe Youtube.

Ingrediente pentru murături asortate:

  • castraveți
  • gogonele
  • pepene roșu
  • dovlecel
  • morcov
  • țelină cu frunze
  • usturoi
  • hrean
  • varză
  • conopidă
  • măr
  • gutuie
  • sare grunjoasă neiodată
  • foi de dafin
  • piper negru
  • boabe de muștar
  • cimbru
  • bețe de mărar.
ADVERTISEMENT

Mod de preparare murături asortate. Cum le face Gabriela Cristea:

  1. Legumele se spală bine și se curăță acolo unde este nevoie
  2. Fructele se spală și ele și se taie bucățele. Se procedează la fel cu legumele
  3. Legumele și fructele se așază cât mai divers în borcan
  4. Ingredientele se pun în așa fel încât să fie cât mai puține spații goale
  5. Se adaugă muștarul boabe, piperul negru și câteva foi de dafin
  6. Se pun și bețele de mărar deasupra pentru a da un gust mai bun murăturilor
  7. În plus, bețele țin toată compoziția cât mai jos
  8. Saramura se face din 9 litri de apă, iar la fiecare litru se adaugă o lingură de sare
  9. Se pune totul pe aragaz și se lasă la fiert oala cu saramură
  10. Când apa a dat în clocot se mai lasă 5 minute pe aragaz
  11. Apa se pune clocotită treptat să nu se spargă borcanul
  12. Se mai păstrează din saramură pentru a se completa a doua zi borcanul
  13. Spor la treabă!

„Eu pun primul borcan de murături de obicei de Sfântul Dumitru și îl deschid de Sfântul Nicolae. Și vedem atunci dacă avem nevoie de o nuielușă sau dacă am fost cuminți și ne-au ieșit murăturile cum trebuie”, a completat Gabriela Cristea.

ADVERTISEMENT

De menționat faptul că vlogul a fost filmat înainte să fie infectată cu noul tip de coronavirus. Boala a ajutat-o pe frumoasa brunetă doar să monteze totul și să-i dea drumul pe Youtube.

ADVERTISEMENT