Life

Rețetă de musaca de cartofi cu carne. Se face ușor și este delicioasă

Rețetă de musaca de cartofi cu carne. Este una dintre cele mai apreciate feluri de mâncare. În plus, se face ușor și este delicioasă. Află de ce ingrediente ai nevoie.
31.01.2022 | 18:00
Reteta de musaca de cartofi cu carne Se face usor si este delicioasa
Rețetă musaca de cartofi cu carne. Cum se prepară unul dintre cele mai apreciate preparate. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O musaca de cartofi cu carne este perfectă pentru o masă copioasă în familie. Se face destul de ușor, însă trebuie să respecți cantitățile și modul de preparare ca să ai rezultatul dorit.

Rețetă de musaca de cartofi cu carne. De ce ingrediente ai nevoie

Pentru rețeta de musaca de cartofi cu carne ai nevoie de carne tocată atât de vită, cât și de porc. Este important să respecți lista de ingrediente și pașii de preparare pentru acest fel de mâncare.

ADVERTISEMENT

De asemenea, poți adăuga și oregano, însă acest ingredient este opțional. Citește în continuare și află cum se prepară celebra musaca.

Ingrediente

  • 900 g de carne tocată (vită + porc)
  • 9 cartofi medii
  • 3 morcovi
  • 4 cepe potrivite
  • 600-700 ml suc de roșii
  • 200 g smântână
  • 2 linguri de cașcaval ras
  • 2 ouă
  • ulei
  • pătrunjel
  • sare si piper
  • oregano (opțional)
ADVERTISEMENT

Cum se prepară musacaua de cartofi cu carne

Se curăță ceapa și morcovii, apoi se spală bine. Se toacă legumele în bucăți potrivite, apoi se pot tăia cu ajutorul unui chopper.

Într-o oală mare se pune apa la fiert, cu un praf de sare. Atunci când apa începe să fiarbă, se adaugă cartofii în coajă, spălați bine în prealabil, notează bucătăraș.ro.

ADVERTISEMENT

Se pune ulei la încins într-un wok, după care se adaugă morcovii și ceapa. Se lasă la călit pentru aproximativ 6 – 7 minute. Se adaugă apoi carnea tocată și se amestecă cu ajutorul unei linguri de lemn, până când carnea nu mai are un aspect roșiatic.

Se adaugă sucul de roșii și se amestecă ușor. Se condimentează cu sare, piper și pătrunjel tocat. Opțional, se poate adăuga și puțin oregano.

ADVERTISEMENT

Se adaugă o cantitate de aproximativ 300 – 500 ml de apă. Amestecul se lasă să fiarbă la foc potrivit, până când scade. Se amestecă din când în când. Spre final, se amestecă încontinuu.

Se curăță de coajă cartofii fierți și se lasă la răcit. Aceștia se trec printr-un jet de apă, apoi se taie în felii potrivite. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt sau se unge cu unt.

În tava de copt se așază un strat de cartofi, apoi se adaugă un strat din amestecul de carne tocată. Se adaugă din nou un strat de cartofi, apoi unul de carne. În final, se adaugă un strat de cartofi.

Cele două ouă, împreună cu smântâna și cașcavalul, se pun într-un bol și se amestecă cu ajutorul unui tel. Se adaugă amestecul obținut peste ultimul strat de cartofi. Se nivelează pe toată suprafața tăvii.

Tava se introduce în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 30 – 45 de minute. Poftă bună!

ADVERTISEMENT