Postul Paștelui îi determină pe credincioși să fie atenți la preparatele alimentare pe care le consumă. În rândurile de mai jos aceștia descoperă o rețetă de musaca de cartofi și ciuperci, perfectă pentru această perioadă. Se face simplu și rapid. Gospodinele nu vor petrece mult timp în bucătărie.
Musacaua este o rețetă care se poate prepara în orice anotimp, putând fi gătită și atunci când este post. Se renunță la carne și se folosesc ingrediente simple care sunt la îndemâna tuturor gospodinelor din România.
Cartofii și ciupercile sunt legumele care se folosesc pentru acest preparat care este ideal pentru Postul Paștelui. Femeile desăvârșite adaugă câteva 500 de grame din aceste două produse, care se găsesc în toate magazinele.
De asemenea, acest fel de mâncare mai conține 50 de grame de margarină, 4 linguri de bulion, 4 linguri de ulei de floarea soarelui și 2 cepe de dimensiuni potrivite. În plus, în compoziția sa se mai află un morcov și o legătură de pătrunjel.
Totodată, rețeta de musaca de cartofi și ciuperci trebuie neapărat să aibă sare și piper, în funcție de gustul fiecărei persoane în parte. Preparatul perfect pentru Postul Paștelui mai are și un strop de drojdie inactivă.
Rețeta de musaca de cartofi și ciuperci se face ușor. Gospodinele trebuie să curețe cartofii de coajă, să-i spele bine și apoi să-i taie cuburi. Ulterior, aceștia se pun la fiert în apă cu sare. Când sunt gata se scot din oală și se scurg bine de apă.
Se zdrobesc ușor și se amestecă cu margarina. Se adaugă sare și piper și se omogenizează totul foarte bine. Ceapa se călește într-o tigaie mare, împreună cu morcovul și ciupercile, care se adaugă ultimele. Se pune apă peste aceste ingrediente și se lasă la fiert sub capac.
În momentul în care legumele sunt fierte bine se scot din oală și se bagă în blender. Se adaugă bulionul și pătrunjelul tocat. Se ia o tavă cu pereții înalți și se tapetează cu hârtie de copt. Pentru această rețetă de musaca de cartofi cu ciuperci se pune prima oară un strat de cartofi.
Al doilea strat trebuie să fie un amestec de ciuperci. Se continuă cu cele două straturi până când se termină compozițiile. Deasupra se presară fulgi de drojdie inactivă și se dă tava la cuptor, la temperatura de 180 de grade Celsius.
Musacaua de cartofi și ciuperci se coace aproximativ 30 de minute sau până când se rumenește frumos deasupra. Mâncarea se servește caldă, simplă sau împreună cu murături la masa de Paște sau în perioada postului.