Chef Janni Alexandridris a prezentat rețeta sa de mușchiuleț de porc pe pat de morcovi. Câștigătorul de la Chefi la Cuțite are un secret prin care îi dă preparatului gust
Sezonul 12 Chefi la Cuțite a fost câștigat de chef Janni Alexandridris, care i-a impresionat pe chefi cu abilitățile sale culinare. Fostul concurent gătește de mult timp și are numeroase rețete delicioase.
Bucătarul a prezentat mai multe preparate culinare de-a lungul timpului, cum ar fi chiftelele sale speciale, dar și shaorma și kebabul de pui.
Acesta a împlinit 11 ani de activitate și a prezentat, cu această ocazie, rețetă de mușchiuleț de porc pe pat de morcovi, dar și un desert gustos, format dintr-un mini-tot cu ciocolată, fructe, fistic și frișcă.
Rețeta de mușchiuleț de porc pe pat de morcovi nu este una complicată, iar bucătarul a dezvăluit modul în care prepară acest fel de mâncare.
Ai nevoie de mușchi de porc, morcovi, miere, ulei de măsline, cimbru, usturoi, muștar, chimen, boia dulce, sare, piper, vin roșu, făină și unt.
La început, se taie doi morcovi în bucăți mari, apoi se combină cu usturoi, chimen, sare și piper măcinat, dar și miere și ulei de măsline. Poți adăuga cimbru pentru o aromă mai intensă.
Ingredientele trebuie amestecate bine, după care se așază într-o tavă și se introduc în cuptor, la temperatura de 160 °C, pentru 30 de minute.
Într-un mojar se pregătește, separat, un amestec format din sare, piper, cimbru, boia și chimen. Amestecul se îmbină cu muștar astfel încât să se formeze o pastă aromată,
Această pastă va fi folosită pentru a unge mușchiul de porc. Acesta se va prăji, apoi, în unt topit, aromatizat cu cimbru, până când va avea o crustă aurie.
Carnea se transferă, apoi, într-un vas termorezistent și se pune la copt în cuptor, la 160 °C, pentru 15 minute, notează spynews.ro.
În tigaia în care ai prăjit mușchiul, se adaugă ceapa și vinul roșu. Se lasă să fiarbă la foc mediu timp de 15 minute. Dacă vrei o notă mai dulce, poți adăuga și zahăr brun.
Se strecoară sosul, după care se pune din nou pe foc. Se mai adaugă încă 3 – 4 cuburi de unt rece. Se amestecă până când devine catifelat.
La sfârșit, morcovii caramelizați se așază ca pat pentru mușchiul de porc. Mușchiul se servește cald și se stropește din plin cu sosul aromat. Poftă bună!