Life

Rețeta de negresă a lui chef Sorin Bontea. Trucurile unei prăjituri delicioase

Rețeta de negresă a lui chef Sorin Bontea este una dintre cele mai delicioase prăjituri pe care ai putea-o prepara chiar și tu.
15.06.2021 | 11:40
Reteta de negresa a lui chef Sorin Bontea Trucurile unei prajituri delicioase
Rețeta de negresă a lui Sorin Bontea. Capturi Youtube
ADVERTISEMENT

Rețeta de negresă a lui Sorin Bontea nu presupune mari bătăi de cap. Bucătarul și-a dezvăluit secretele culinare în pregătirea acestei prăjituri atât de iubite de români.

Este unul din deserturile preferate ale copilăriei, care poate fi consumat cu lapte sau iaurt. Negresa se face relativ ușor, doar că trebuie să fii atent la anumite lucruri, după cum vei afla din rândurile de mai jos.

Pentru rețeta de negresă ai nevoie de 400 de grame de ciocolată neagră, 6 ouă, 300 de grame de zahăr, 200 de grame de făină, 200 de grame de unt, 150 de grame de zahăr brun și 50 de grame de cacao.

Rețeta de negresă a lui Sorin Bontea: ingrediente și mod de preparare

Prima oară, trebuie să sfarmi în bucățele mici ciocolata neagră. Pune ciocolata la topit și adaugă untul peste ciocolată. Ca să se topească mai bine, taie untul în bucățele mici.

Înglobează bine untul în ciocolată și lasă această compoziție la răcit pentru puțin timp. Apoi, pune zahărul alb, zahărul brun și adaugă ouăle, unul câte unul, în timp ce amesteci cu telul.

Amestecul trebuie să iasă cremos. Amestecă foarte bine până se topește zahărul de tot. După ce este gata, pune un praf de sare. La orice prăjitură este indicat să pui puțină sare.

Adaugă și puțină esență de vanilie (ideal ar fi să folosești chiar extract de vanilie, dar se acceptă și esența). Adaugă apoi făina și cacaoa.

Adaugă ciocolata lăsată deoparte la final. Amestecă încet până ai o compoziție bine omogenizată ca să iasă totul uniform.

Ai nevoie apoi de o tavă și hârtie de pergament. Întinde negresa în tavă încât să acopere bine toate colțurile. Poți să bați puțin prăjitura ca să fie uniformă.

Cum eviți să se lipească prăjitura de cuțit în momentul tăierii

Preîncălziți cuptorul înainte. Lăsați prăjitura la cuptor la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 30 de minute. Îți dai seama că este gata în momentul în care începe să crape.

După ce prăjitura s-a răcit, e bine să ai aproape o cană cu apă caldă în care să înmuiați cuțitul, pentru că s-ar putea să se lipească prăjitura la început.

Chef Sorin Bontea a folosit pentru decor câteva bucăți de căpșuni, însă asta rămâne la latitudinea ta, în funcție de peferințele tale și ale celor pentru care gătești această prăjitură. Poftă bună!