Life

Rețetă de negresă pentru Postul Crăciunului. E delicioasă și ușor de pregătit

Rețetă de negresă. Desertul ideal pentru Postul Crăciunului, simplu și delicios. Este gata într-un timp record și nu e deloc dificil.
18.11.2022 | 17:35
Reteta de negresa pentru Postul Craciunului E delicioasa si usor de pregatit
Rețetă de negresă. Desertul ideal pentru Postul Crăciunului, simplu și delicios. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Rețetă de negresă pentru Postul Crăciunului. E delicioasă și ușor de pregătit. Și unde mai pui că nu trebuie să fii expert sau să folosești produse foarte scumpe. Tot ce ai nevoie este puțină răbdare și timp liber.

Rețetă de negresă. Desertul ideal pentru Postul Crăciunului, simplu și delicios

Negresa se numără printre prăjiturile pregătite frecvent de gospodine fie că este o sărbătoare, fie că ne aflăm în post. Este un desert care se poate realiza cu mare ușurință în orice perioadă din an, fără nicio restricție.

ADVERTISEMENT

Pufoasă, glazurată cu ciocolată sau simplă, nu are cum să nu-ți placă. În plus, este un preparat culinar care te va trimite cu gândul la copilărie și la bunici.

Ingrediente pentru negresa de post: 

  • 280 de grame de făină albă
  • 250 – 280 grame de zahăr
  • 240 ml de apă
  • 100 grame de cacao pudră
  • 80 – 100 ml de ulei de floarea soarelui
  • 2 fiole de esență de vanilie
  • 1 linguriță de sare
  • o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu sau praf de copt.
ADVERTISEMENT

Mod de preparare negresă de post. Pașii de urmat:

  1. Cuptorul se încălzește în prealabil la o treaptă mare
  2. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și să lasă deoparte
  3. Făina se adaugă într-un bol împreună cu restul ingredientelor uscate
  4. Se amestecă bine toate produsele de mai sus. Se folosește un tel
  5. Compoziția pentru negresă trebuie să devină una omogenă, apoi se pun apa, uleiul și esența de vanilie
  6. Se amestecă din nou cu telul până aluatul devine lichid, dar omogen
  7. Aluatul obținut se toarnă în tavă și se uniformizează cu o spatulă până când compoziția e perfectă
  8. Se dă la cuptor la foc mediu pentru aproximativ 30 de minute
  9. Desertul se scoate din cuptor și se lasă la răcit. Ulterior, se pudrează cu zahăr și se taie în porții egale
  10. Negresa se servește cu un strat generos de ciocolată sau cu înghețată. Poftă bună!