Life

Rețeta de orez cu lapte a lui Keed de la Chefi la cuțite. Desertul rapid al copilăriei, ideal pentru vară

Keed de la Chefi la cuțite, pe numele său real David Ioniță, a revenit în mediul online cu o rețetă simplă și delicioasă care amintește de copilărie. Este un preparat ideal pentru sezonul cald.
26.06.2021 | 16:24
Reteta de orez cu lapte a lui Keed de la Chefi la cutite Desertul rapid al copilariei ideal pentru vara
Rețeta de orez cu lapte a lui Keed de la Chefi la cuțite. Desertul rapid al copilăriei, ideal pentru vară. Sursa foto: Instagram / Youtube. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Fostul concurent din echipa lui Florin Dumitrescu are câteva trucuri pentru orezul cu lapte, un preparat care te transpune imediat în anii copilăriei. Keed adoră acest desert simplu și delicios.

Participantul de la Chefi la cuțite are un ingredient secret când vine vorba de orezul cu lapte. Mai exact, fostul candidat pentru premiul de 30.000 de euro de la Antena 1 folosește un produs important.

ADVERTISEMENT

Keed de la Chefi la cuțite, rețetă de orez cu lapte. Preparat simplu, rapid și gustos

Rețeta lui Keed este realizată numai cu lapte, fără ca orezul să fie fiert în prealabil în apă. De asemenea, tânărul din echipa albastră folosește niște produse care dau un plus de gust.

Un alt truc simplu la care apelează fostul participant de la Chefi la cuțite este adăugarea unui praf de sare în zahăr, care intensifică și mai mult gustul preparatului în sine.

ADVERTISEMENT

Ingrediente pentru orez cu lapte:

  • un litru de lapte
  • 200 grame de orez
  • 100-120 grame de zahăr
  • 50 grame de unt
  • un praf de sare
  • coajă de lămâie și de portocală
  • păstaie de vanilie
  • scorțișoară.

Mod de preparare orez cu lapte, după rețeta lui Keed de la Chefi la cuțite:

  1. Orezul se pune într-o oală peste care se adaugă laptele. Se pune totul pe foc mic, amestecându-se mereu
  2. Coaja de la o lămâie și de o portocală trebuie date prin răzătoare
  3. Pasul cu numărul 2 este opțional
  4. Coaja, zahărul, sarea și păstaia de vanilie se adaugă în oală când orezul este aproape gata
  5. Orezul poate fi fiert înainte în apă sau pur și simplu de la început în lapte
  6. Păstaia de vanilie se scoate din oală la final
  7. Orezul cu lapte trebuie amestecat continuu, în caz contrar se va lipi
  8. Sfat: oala trebuie să fie de ajuns de încăpătoare pentru că orezul se umflă la fiert
  9. Se final se adaugă cele 50 de grame de unt
  10. Orezul cu lapte se ornează cu scorțișoară. Poftă bună!
ADVERTISEMENT