Life

Rețeta de orez cu lapte ca la carte. Ce trebuie să faci să nu se prindă de oală. Plus: trucul cu zeamă de lămâie

Rețeta clasică de orez cu lapte. Trucul simplu ca să nu se lipească de oală. Oricine trebuie să știe asta.
30.07.2021 | 17:45
Reteta de orez cu lapte ca la carte Ce trebuie sa faci sa nu se prinda de oala Plus trucul cu zeama de lamaie
Rețeta de orez cu lapte ca la carte. Surse foto: primicias.com.do/ pixabay.com. Fotografie editată de Fanatik
ADVERTISEMENT

Rețeta de orez cu lapte este una dintre cele mai clasice și, deși pare ușor de făcut la prima vedere, există câteva obstacole de care mulți se lovesc la preparare.

Rețeta de orez cu lapte și… lămâie

Marea problemă apare atunci când orezul se prinde de oală, când devine lipicios, căci îți dă bătăi mari de cap mai ales când trebuie să speli vesela.

ADVERTISEMENT

Trucul pe care ți-l vom oferi este unul la care recurg în special spaniolii și portughezii. Pentru a evita lipirea orezului de lapte, e bine să adaugi, în timpul fierberii acestuia, câteva lingurițe (cam trei-patru) de zeamă de lămâie ori de portocale.

Lămâia preîntâmpină lipirea orezului de oală și îi prelungește valabilitatea

Da, sună ciudat, dar în acest fel orezul nu se va prinde de fundul vasului, iar aroma de lămâie sau portocală va transforma rețeta clasică în ceva extrem de gustos.

ADVERTISEMENT

În primul rând, înainte de toate, spală bine orezul cu apă caldă, iar apoi strecoară-l cu o sită, asta înainte să îl fierbi.

Este foarte important ca orezul să fie curat, iar cel mai ușor mod de a-l spăla este să îl ții câteva secunde sub jetul fierbinte de apă de la robinet.

ADVERTISEMENT

Apoi, în timpul fierberii împreună cu laptele, este bine să pui două betișoare întregi de scorțișoară pentru care aroma să se îmbibe bine.

Ca să nu se prindă de oală, este indicat să amesteci încontinuu, iar în ajutor îți va sări lămâia.

ADVERTISEMENT

Adaugă trei-patru lingurițe de zeamă de lămâie ori de portocală și continuă să amesteci.

Atunci când se formează o pieliță deasupra laptelui este semnul că desertul este gata. Trucul cu lămâia este unul la care recurg foarte des spaniolii.

Explicația este simplă: nu doar că preîntâmpină lipirea orezului de oală, ci îi va extinde termenul de valabilitate, așa că îl vei putea consuma mai multe zile la rând. Așadar, orezul cu lapte, dacă e preparat cu zeamă de lămâie, nu se va strica la fel de repede.

ADVERTISEMENT