Life

Rețetă de papricaș de pui cu cartofi natur de la Jamila. Secretele unei mese copioase

Vă prezentăm rețeta de papricaș de pui cu cartof natur marca Jamila. Află secretele unui preparat delicios.
01.07.2021 | 14:30
Reteta de papricas de pui cu cartofi natur de la Jamila Secretele unei mese copioase
Rețetă de papricaș de pui de la Jamila. Foto: capturi Youtube
ADVERTISEMENT

Această rețetă de papricaș de pui cu cartofi natur de la Jamila este ideală pentru orice zi. Este una dintre ideile de gătit pe care o poți pune în practică atunci când vrei să îi surprinzi pe cei din jur cu ceva bun.

Pentru rețeta de papricaș vei avea nevoie de carne de pui, roșii, ceapă, puțină apă, ardei kapia, usturoi, foi de dafin, ulei, puțină făină, puțină boia și, evident, sare și piper.

ADVERTISEMENT

Adaugă într-o cratiță uleiul de floarea soarelui, câteva pulpe de pui și nu în ultimul rând ceapa. Lasă totul la călit pentru aproximativ 2 minute.

Rețetă de papricaș de pui cu cartofi natur de la Jamila

Adaugă restul de ingrediente. Începe cu făina, pe care trebuie să o amesteci puțin în cratiță. Adaugă roșiile apoi, apa, ardeiul, usturoiul, boiaua dulce, frunzele de dafin și condimentează cu sare și piper.

ADVERTISEMENT

Amestecă din nou. În aproximativ 10 minute, papricașul ar trebui să fie gata. Celebra bucătăreasă a folosit un multi-cooker inteligent în prepararea acestei rețete delicioase, dar dacă nu dispui așa ceva, poți găti așa cum o făceai până acum, folosindu-te de ustensilele pe care le ai la îndemână în bucătărie.

Cum faci cartofii natur

Cum se prepară cartofii natur? Garnitura de cartofi este una din cele mai ușoare de pregătit pentru aproape orice rețetă. Cartofii merg de minune cu multe tipuri de carne.

ADVERTISEMENT

Poți pregăti cartofi pentru pește, carne de porc sau, în acest caz, pulpe de pui. Cartofii natur sunt, de altfel, varianta ceva mai sănătoasă. Tot ce trebuie să faci este să îi condimentezi portrivit și să nu încarci inutil cu grăsime.

Pentru gătirea cartofilor natur vei avea nevoie de cartofi (câte bucăți vrei tu), o lingură de ulei, 50 de grame de unt cu 82 grăsime, o legătură de pătrunjel tocat, sare, piper. Opțional, poți adăuga și doi-trei căței de usturoi.

ADVERTISEMENT

Pune cartofii întregi la fiert și, la final, după ce s-au fiert, scurge-i de apa fierbinte prin sită. Clătește puțin cartofii cu apă rece și decojește-i de pieliță cu grijă.

Taie cartofii în cubulețe. Pregătește o tigaie în care vei adăuga uleiul. Flacăra ochiului de aragaz trebuie să fie potrivită astfel încât cartofii să fie pregătiți bine fără să se ardă.

Adaugă untul în uleiul deja încins, usturoiul pisat și cartofii. La final, presară cu pătrunjelul bine mărunțit. Amestecă de câteva ori cartofii să se facă bine pe toate părțile, iar după 3-4 minute aceștia ar trebui să fie gata. Servește papricașul cu cartofi. Poftă bună!

ADVERTISEMENT