Life

Rețetă de pârjoale moldovenești, crocante și delicioase. Se prepară simplu și rapid

Rețetă de pârjoale moldovenești, crocante și delicioase. Se prepară simplu și rapid și nu ai nevoie de multe ingrediente. Iată ce pași trebuie să urmezi pentru această rețetă.
02.02.2022 | 17:58
Reteta de parjoale moldovenesti crocante si delicioase Se prepara simplu si rapid
Rețetă de pârjoale moldovenești. Se prepară simplu și rapid. Sursa foto: Capturi YouTube, Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Află ce pași trebuie să urmezi ca să prepari rețeta de pârjoale clasice moldovenești, perfecte pentru o masă copioasă. Nu durează mult să le prepari și trebuie să fie crocante la exterior și suculente pe dinăuntru.

Rețetă de pârjoale moldovenești. De ce ingrediente ai nevoie

Este simplu să prepari pârjoale moldovenești dacă respecți lista de ingrediente și urmezi fiecare pas. Prepararea lor durează mai puțin de o oră și sunt perfecte pentru a fi servite pe post de gustare sau masă, dacă ai alături o garnitură.

ADVERTISEMENT

Pentru aceste pârjoale nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Trebuie să folosești un amestec de carne de porc și vită. De asemenea, miezul de pâine înmuiat în lapte le face să iasă moi pe interior.

Citește în continuare și vezi de ce ingrediente ai nevoie și care sunt pașii de urmat pentru această rețetă delicioasă. Pârjoalele se pot servi alături de cartofi natur cu pătrunjel sau cu piure de cartofi.

ADVERTISEMENT

Ingrediente

  • 500 g carne amestec (porc și vită)
  • 2 ouă
  • miez de pâine (înmuiat în lapte)
  • un cartof ras
  • mărar tocat
  • pătrunjel tocat
  • sare
  • piper
  • unt
  • pesmet

Cum se prepară pârjoalele moldovenești

Se trece carnea prin mașină de două ori. A doua oară se adaugă miezul de pâine înmuiat în lapte, sarea, mărarul, pătrunjelul fin tocat și prăjit în unt.

ADVERTISEMENT

După ce amestecul de carne tocată este scos a doua oară din mașină, se mai adaugă numărul necesar de ouă (două ouă la ½ carne).

Fundul vasului în care se pune tocătura se freacă cu un bot de unt proaspăt de mărimea unui ou de rață, adăugând și un cartof ras pe răzător.

ADVERTISEMENT

După ce tocătura este bine amestecată, se presară pe fundul de lemn carnea cu pesmet pisat. Se ia câte o lingură de tocătură și se tăvălește până ce capătă formă sferică. Se turtește apoi tocătura cu un cuțit lat, până ce sfera se reduce la lățimea degetului arătător, dar mai plinuț.

Tocătura se bate apoi lateral cu două cuțite, până ce ia forma de sector circular, scrie bucătăraș.ro. Ai grijă să rotunjești puțin vârful prin turtire.

Se pregătește tigaia în care a fost lăsată să se topească o bucată de unt proaspăt. Când untul dă în clocot, se așază pârjoalele în tigaie și se prăjesc pe ambele părți, până ce se rumenesc suficient.

După ce s-au rumenit, pârjoalele se scot cu o lingură găurită și se potrivesc pe farfuria caldă pe care urmează să fie servite. Pârjoalele trebuie să fie bine rumenite pe dinafară, dar suculente pe interior. Poftă bună!

ADVERTISEMENT