Life

Reţeta de pască a lui chef Adi Hădean. Fragedă şi delicioasă

Chef Hadi Hădean și-a dezvăluit secretele și a explicat trucurile pe care gospodinele le pot folosi pentru a obține o pască fragedă și delicioasă pentru masa de Paște.
21.04.2022 | 14:20
Reteta de pasca a lui chef Adi Hadean Frageda si delicioasa
Rețeta de pască a lui Adi Hădean. Foto: adihadean.ro/ Instagram
ADVERTISEMENT

Pe blogul său personal, fostul jurat Masterchef România a publicat rețeta sa de pască, despre care spune că până la momentul în care este dusă în Biserică și sfințită de către un preot, nu reprezintă altceva decât o prăjitură cu brânză și stafide.

Rețeta de pască a lui Adi Hădean, dezvăluită de celebrul bucătar

Fostul jurat Masterchef România a sărit în ajutorul bucătarilor amatori și le-a explicat acestora pașii simpli prin care pot obține o pască delicioasă pentru masa de Paște, dar și de ce ingrediente au nevoie. Adi Hădean și-a dezvăluit toate secretele pe blogul său personal.

ADVERTISEMENT

Astfel, pentru aluat sunt necesare 10 grame de drojdie, 500 de grame de făină, trei lingurițe de zahăr, un ou și coaja rasă de la o lămâie, poate fi și verde. De asemenea, pentru frământat va mai fi nevoie de lapte, unt și zahăr.

După ce ingredientele au fost adunate, trebuie urmați cu atenție toți pașii și toate sfaturile oferite de Chef Adi Hădean pentru a fi siguri că pasca va impresiona toți musafirii care o vor gusta.

ADVERTISEMENT

După cum a explicat bucătarul profesionist, pentru început se pune drojdia la înmuiat în laptele combinat cu cele trei lingurițe de zahăr. Între timp, se pun la foc mic laptele, untul și zahărul. Este foarte important ca în momentul în care compoziția se va amesteca cu făina și drojdia, laptele să fie cald, dar nu fierbinte.

Totodată, când vine vorba de cantitatea de unt topit și lapte care trebuie să fie folosită, de obicei aceasta reprezintă jumătate din gramajul făinii.

ADVERTISEMENT

Toate cele de mai sus se frământă până se obține un aluat moale, cam 15 minute. După aceea, vasul în care se află se acoperă cu un prosop și se lasă la dospit aproximativ o oră.

Cum se prepară umplutura pentru o pască delicioasă

Cât timp aluatul crește, poate fi pregătită umplutura. Pentru aceasta, sunt de trebuință următoarele ingrediente: 300 de grame de brânză de vaci, o cană de zahăr, două ouă, trei linguri de făină. De altfel, aici se adaugă puțin din laptele cu unt rămas de la aluat, stafide și coajă de lămâie.

ADVERTISEMENT

Umplutura poate fi amestecată cu mâna sau cu un tel. Totuși, pentru obținerea unei paste cu adevărat omogene, Adi Hădean recomandă utilizarea unui blender.

Pentru coacere se va folosi o tavă rotundă, tapetată cu unt și făină. Din aluat se taie o parte mică, ce va fi folosită ulterior. Restul se întinde sub forma unei foi, cu o grosime de 1 cm, și se așază în tavă. Apoi, se toarnă și umplutura.

Din bucata de aluat păstrată anterior se răsucesc „fuioare” groase de un deget. Acestea se împletesc sub forma unui șnur cu care se decorează pasca. La final, se unge totul cu ou bătut. Asta va ajuta prăjitura să obțină luciu și protejează aluatul în timpul coacerii.

Tava se introduce în cuptor, la 150 de grade, și se lasă acolo timp de 40 de minute. După ce s-a copt, nu mai rămâne decât să fie servită. Rămâne la latitudinea fiecăruia dacă va și dusă la Biserică, așa cum a recomandat Chef Adi Hădean pe blogul său.

ADVERTISEMENT