Rețetă de paste bolognese. Cum faci sosul perfect, pentru o porție delicioasă de spaghete

Andreea Stanaringa   
în Stiri mondene
23/02/2021, 11:28
Rețetă de paste bolognese. Cum faci sosul perfect, pentru o porție delicioasă de spaghete
Rețetă de paste bolognese. Cum faci sosul perfect, pentru o porție delicioasă de spaghete. Sursa foto: bucataria-universala.com

FANATIK îți spune cum să faci sosul perfect pentru o porție delicioasă de spaghete bolognese, exact ca în Italia. Este o rețetă destul de simplă și nu îți ia foarte mult timp, așa că este ideală atunci când ți-e foame. 

Dacă vrei să aduci gusturile italienești la tine în casă, pastele bolognese sunt ideale pentru a-ți răsfăța papilele gustative, mai ales dacă sosul este preparat chiar de tine.

În mai puțin de o oră poți obține cele mai bune spaghete, dacă ai ingredientele potrivite. Află de ce ai nevoie pentru a pregăti această rețetă delicioasă.

Rețetă de paste bolognese. Ingredientele necesare pentru o porție delicioasă de spaghete

Rețeta de paste bolognese este una dintre cele mai cunoscute și este preferată de multe persoane, fiind o masă gustoasă și, în același timp, consistentă, nefiind nevoie de două feluri de mâncare pentru a-ți potoli foamea.

Deși pot fi „riscante” pentru cei care țin dietă, din cauza numărului mare de calorii, nu reprezintă un mare pericol dacă sunt consumate în cantități potrivite. De exemplu, 100 de grame de paste bolognese conțin în jur de 120 de calorii.

Dacă vrei să scapi mai ușor de kilogramele în plus, poți opta pentru pastele integrale, care sunt la fel de gustoase ca cele obușnuite.

Ingrediente

  • 300 g spaghete (pot fi și integrale)
  • 400 g carne tocată de vită
  • 2 linguri ulei
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 1 ceapă
  • 1-2 ardei graşi
  • 200 g ciuperci
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 300 ml suc de roşii
  • 100 g caşcaval
  • sare
  • piper (piper verde)
  • busuioc
  • oregano
  • o foaie dafin

Cum să faci cele mai bune paste bolognese. Mod de preparare

  1. Spaghetele se pun la fiert în apă cu sare și se lasă în jur de 20 de minute sau în funcție de timpul indicat pe pachet.
  2. După ce au fiert, pastele se trec printr-un jet de apă rece și se lasă la scurs într-o strecurătoare.
  3. Pregătirea sosului bolognese. Se călește carnea tocată de vită într-o tigaie încinsă cu ulei.
  4. Se adaugă apoi ceapa și usturoiul tocate fin, ardeiul gras și ciupercile tăiate cubulețe, pasta și sucul de roșii.
  5. Se condimentează cu un vârf de cuțit de busuioc și oregano, apoi un praf de sare și piper.
  6. Se lasă să fiarbă înăbușit timp de aproximativ 25 de minute, până se va lega sosul.
  7. Sosul bolognese se potrivește cu sare după gust și se servește imediat cu spaghetele care au fost fierte înainte.

Bonus: Dacă vrei un plus de savoare pentru pastele bolognese, poți presăra deasupra niște parmezan și câteva frunze de busuioc proaspăt, după gust. Spaghetele bolognese sunt gata de servit. Poftă bună!

Închide ×