Juratul emisiunii culinare „Chefi la cuțite” a pregătit de această dată paste carbonara, arătându-le tuturor care este secretul pe care se bazează pentru a ieși delicioase.
Celebrul bucătar nu folosește foarte multe ingrediente, dar nici nu pune smântână, așa cum, probabil, obișnuiește foarte multă lume. Și tot îi ies ca la carte.
Paste carbonare, după rețeta lui Florin Dumitrescu. Cum le pregătește juratul de la Chefi la cuțite
Florin Dumitrescu se bazează pe o rețetă foarte simplă, dar mai ales la îndemâna oricui. Cheful de la Antena 1 este sigur că preparatul le va ieși tuturor, fără să aibă abilitățile pe care le deține el.
Ingrediente necesare pentru paste carbonara:
- 100 grame de spaghete
- 50 grame de bacon
- 25 grame de parmezan gata ras
- un ou
- piper proaspăt măcinat
- sare, în funcție de gustul fiecăruia.
Mod de preparare paste carbonara, după rețeta lui Florin Dumitrescu:
- Înainte de a ne apuca de preparatul în sine trebuie să avem spaghetele fierte în funcție de timpul de pe pungă
- Separat, într-o tigaie se prăjește baconul care a fost tăiat cuburi
- Se adaugă un polonic de apă din oala în care au fiert pastele și se mai lasă pe aragaz, la foc mediu
- Parmezanul trebuie să fie ras și pus într-un bol, iar oul să fie separat. E nevoie doar de gălbenuș
- Culoarea sosului din tigaie trebuie să fie ușor maronie, iar baconul crocant când se adaugă pastele
- Pastele se amestecă bine cu sosul din tigaie și se oprește focul
- Aproape de final se adaugă parmezanul și se amestecă din nou
- Gălbenușul se pune în tigaie cu o lingură din apa în care au fiert pastele și se amestecă
- Se pune peste gălbenuș și piperul măcinat proaspăt
- La final se adaugă peste paste și se amestecă totul. Poftă bună!
Pastele carbonara se numără printre cele mai delicioase, dar în același timp cele mai simple rețete din lume. Preparatul are un gust inconfundabil și nu te vei mai sătura de el!
De asemenea, rețeta de origine italiană este preferata juratului de la Antena 1, Florin Dumitrescu, după cum chiar el a dezvăluit!