Life

Rețetă de paste cu piept de pui și ciuperci. Mâncarea care îți va face weekendul mai bun

Vă prezentăm o rețetă de paste extrem de simplă, dar foarte gustoasă.
16.10.2021 | 16:15
Reteta de paste cu piept de pui si ciuperci Mancarea care iti va face weekendul mai bun
Rețetă de paste cu piept de pui și ciuperci. Mâncarea care îți va face weekendul mai bun. Sursă foto: savuros.info
ADVERTISEMENT

Pastele sunt extrem de apreciate atât de adulți cât și de copii. Indiferent că folosim paste proaspete sau uscate, fusilli, tagliatelle, penne, farfalle, spaghetti, sau linguine succesul este mereu garantat.

Pastele se pot pregăti în diferite feluri, fie ca fel principal, fie ca desert.

Vă prezentăm o rețetă excelentă pentru o cină în familie. Paste cu pui și ciuperci.

Rețetă de paste cu piept de pui și ciuperci. Mâncarea care îți va face weekendul mai bun

Pastele sunt extrem de apreciate în toată lumea. Atât adulții cât și copiii le adoră. Există foarte multe rețete în care ingredientul principal sunt pastele.

ADVERTISEMENT

Vă prezentăm mai jos un preparat excelent pentru o zi de weekend petrecută în familie. Paste cu pui și ciuperci. Nu veți da greș cu această rețetă și toată lumea o va adora.

Ingrediente

300g paste

300 g piept de pui

1 ceapă

300 g ciuperci

2 linguri ulei

100 g parmezan

200 g smântână

100 g vin roșu

300 g apă fiartă

1 linguriță sare

piper negru măcinat

1 legătură de pătrunjel

Cum se prepară pastele cu pui și ciuperci

Se ia o cratiță mai mare în care se prăjește pieptul de pui care a fost tăiat în bucățele. Puneți doar o lingură de ulei. Nu uitați să adăugați sare și piper, după gust.

ADVERTISEMENT

În acest timp feliați ciupercile și tăiați ceapa mărunt.

Luați o altă cratiță. Puneți o lingură de ulei și căliți ciupercile tăiate. După câteva secunde se adaugă și ceapa tocată mărunt. După 6, 7 minute este gata.

Puneți peste ciuperci pieptul de pui prăjit și lăsați să fiarbă totul câteva minute. Se adaugă smântâna și vinul roșu, apoi se mai gătește la foc mic încă 5-7 minute.

ADVERTISEMENT

Când totul este gata se adaugă apa fiartă și pastele. Preparatul este gata după aproximativ 20 de minute. Nu uitați să amestecați din când în când.

După ce pastele au fiert se adaugă și parmezan ras și verdeața. Preparatul se consumă cald.

Când au fost inventate pastele făinoase

Pastele făinoase se obțin prin uscarea aluatului nedospit de făină cu apă. În acesta se adaugă și ouă și sare. Există o multitudine de feluri de paste făinoase unele conținând și diverse legume. În general, în Europa acestea se fac din făină de grâu. În Asia se fac din făină de hrișcă, orez, soia, porumb etc.

ADVERTISEMENT

Se pare că pastele erau pregătite în Sicilia încă din anul 826 d.Hr.