Life

Rețeta de pește cu legume a lui Sorin Bontea. Un preparat ideal mai ales pentru zilele de vară

Vă prezentăm o rețetă de pește cu legume marca Sorin Bontea, un preparat ușor de făcut, ideal pentru zilele de vară.
21.06.2021 | 13:25
Reteta de peste cu legume a lui Sorin Bontea Un preparat ideal mai ales pentru zilele de vara
Rețetă de pește cu legume marca Sorin Bontea. Capturi Youtube
ADVERTISEMENT

Rețeta de pește cu legume a lui Sorin Bontea este recomandată tuturor celor care vor să mănânce ceva gustos și sănătos. Vara este indicat să ne ferim de alimentele încărcate caloric și de grăsimi în general.

Această rețetă este numai bună și ușor de digerat, iar cei care se vor așeza la masa ta își vor linge degetele de plăcere!

ADVERTISEMENT

Pe principiul nicio masă fără pește, Sorin Bontea a ales pentru acest preparat codul alb. Motivul pentru care a ales acest pește este pentru că are deja un gust destul de sărat în mod natural, deci nu va trebui să folosești foarte multă sare la prepararea lui.

Rețeta de pește cu legume a lui Sorin Bontea

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să încingi tigăile pe ochiurile de aragaz. Într-o tigaie vei pregăti legumele, în cealaltă bucățile de cod.

ADVERTISEMENT

Taie doi căței de usturoi rondele. Pune ulei de măsline peste usturoiul din tigaie. Mai ai nevoie de ciuperci shiitake, porumb, sparanghel și mazăre chinezească.

Poți adăuga peste legumele din tigaie puțin piper și sare, în funcție de gust. Legumele se fac destul de repede. Între timp te poți pregăti și de pește.

ADVERTISEMENT

Încinge tigaia cu ulei de măsline și pune un cățel de usturoi. Dă peștele puțin prin făină deoarece e un pește destul de sensibil și se desface destul de ușor.

Peștele se bagă la cuptor pentru 2 minute

Lasă peștele un minut, un minut și jumătate pe fiecare parte, apoi bagă la cuptor pentru aproximativ 2 minute cele două bucăți de pește. Cuptorul trebuie preîncălzit la 180 de grade.

ADVERTISEMENT

Partea finală este cea mai ușoară dintre toate: platingul. Aranjează legumele astfel încât farfuria să fie cât mai aspectuoasă și pune bucățile de pește deasupra lor.

După cum puteți vedea, această rețetă nu presupune mari bătăi de cap. Oricine poate să o prepare. Nu necesită mult timp și nici cine știe ce trucuri pe care trebuie să le știi ca să iasă ca la carte.

Peștele cu legume se consumă cât e cald și nu ai neapărat nevoie de vreun sos special. Legumele sunt suficiente în acest caz căci au propriul lor suc. Acest tip de pește merge foarte bine cu un pahar de vin alb.

 

ADVERTISEMENT