Life

Rețetă de piersici umplute cu cremă de la Jamila. Desertul copilăriei e simplu de pregătit și delicios

Vă prezentăm o rețetă delicioasă de piersici umplute cu cremă.
03.07.2021 | 14:44
Reteta de piersici umplute cu crema de la Jamila Desertul copilariei e simplu de pregatit si delicios
Rețetă de piersici umplute cu cremă de la Jamila. Desertul copilăriei e simplu de pregătit și delicios. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Celebra Jamila a dezvăluit o rețetă perfectă pentru orice anotimp. Cei mai mulți ne aducem aminte de acest desert din copilărie.

Este ușor de realizat și extrem de delicios. Este un preparat pe care puteți să-l realizați dacă doriți să-i impresionați pe cei din jur.

ADVERTISEMENT

Timpul de preparare al acestei rețete este de 30 de minute, iar cel de gătire este de 40 de minute.

Rețetă de piersici umplute cu cremă de la Jamila

Pentru a realiza acest desert prezentat de Jamila aveți nevoie de următoarele ingrediente.

Pentru fursecuri: 130 ml lapte, 500 g făină, 100 g unt, 10 g praf de copt, 2 ouă, 1 lingură extract de vanilie, 120 g zahăr și puțină sare.

ADVERTISEMENT

Pentru cremă aveți nevoie de: 100 g nucă măcinată, 50 g zahăr pudră, 100 g unt, 150 g dulceață de caise, 1 linguriță esență de rom, 30 g cacao.

Pentru decor folosim: 150 ml lapte, 150 ml lapte,  colorant gel roșu, colorant gel galben, 200 g zahăr tos.

ADVERTISEMENT

Cum se prepară piersicile umplute cu cremă

Mai întâi trebuie să faceți fursecurile. Într-un bol puneți untul care trebuie să fie la temperatura camerei. Se adaugă zahărul, iar apoi se amestecă bine până se obține o cremă. Se adaugă cele două ouă, sarea și vanilia și continuați să amestecați. Apoi se pune laptele, care trebuie să fie și el la temperatura camerei, făina și praful de copt. Amestecați bine până obțineți un aluat. La final acesta trebuie să fie moale și foarte puțin lipicios.

Următorul pas este să modelați biluțe din acest aluat. O biluță trebuie să aibă aproximativ 30 de grame. Puteți să cântăriți biluțele pentru că ele trebuie să aibă aceeași dimensiune și greutate. Nu le faceți foarte mari.

ADVERTISEMENT

Biluțele se aplatizează și se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Tava se pune la cuptor aproximativ 20 de minute. Apoi se lasă la răcit.

Fursecurile se scobesc în mijloc. Atenție. Nu aruncați resturile, le veți folosi la cremă.

Cum se prepară crema

Resturile de la fursecuri se macină și se obține un pesmet. Peste acesta se pune nuca, cacao și zahar pudră. Apoi amestecați bine. Se pune untul moale, dulceața de caise, esența de rom și amestecați din nou până obțineți o cremă densă.

Apoi umpleți fursecurile cu cremă. Și lipiți între ele două jumătăți, astfel se formează o piersică. După ce ați terminat vă ocupați de decor.

Într-un bol puneți colorantul roșu în lapte și amestecați. Într-un alt bol cu lapte puneți colorantul galben. După aceea luați câte o piersică pe care o înmuiați jumătate în colorant galben, jumătate în cel roșu, apoi o tăvăliți prin zahăr.

ADVERTISEMENT