Life

Rețetă de pizza la tigaie. Se face simplu și e foarte gustoasă. E gata în doar 15 minute

Iată cum se face pizza la tigaie. Este gata în doar 15 minute.
29.08.2021 | 19:32
Reteta de pizza la tigaie Se face simplu si e foarte gustoasa E gata in doar 15 minute
Rețetă de pizza la tigaie. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Pizza de casă este o variantă foarte rapidă pentru când vrei o masă copioasă, savuroasă, dar nu vrei să petreci ore în bucătărie sau să plătești un preț prea mare pentru a ieși la restaurant.

Se face în doar 15 minute și sigur ai deja în casă toate ingredientele! Iată de ce ai nevoie pentru a face această rețetă de pizza.

ADVERTISEMENT

Ingrediente necesare pentru pizza

Pentru aluat:
200 g făină
150 ml apă
½ linguriță rasă de sare
½ lingură rasă de zahăr
4 g drojdie uscată sau 10 g drojdie proaspătă
3 linguri ulei de măsline
Pentru toping:
1 ceapă mică
2 ciuperci
2 felii șuncă
30 g cașcaval ras
ierburi aromatice
sare
100 ml bulion
2 linguri ulei de măsline

Rețetă de pizza la tigaie. Se face simplu și rapid

Partea cea mai bună a acestei rețete este că se face repede. Începem prin a amesteca apă caldă cu drojdia, iar apoi punem uleiul, sarea și făina. Aluatul trebuie amestecat cu lingura, scrie savoriurbane.com.

ADVERTISEMENT

Când acest pas este gata, iar aluatul nostru arată ca o bilă, putem să ne pregătim tigaia. Presărăm făină pe ea, luăm aluatul cu mâna și îl punem în tigaie.

Începem să îl aplatizăm, până e destul de subțire și cuprinde toată tigaia. Punem capacul și lăsăm aluatul la un loc căldurors până pregătim următorul pas al rețetei noastre.

ADVERTISEMENT

Un truc foarte important pentru această rețetă este să tăiem ingredientele foarte subțire. De exemplu, cașcavalul trebuie ras ca să se topească mai ușor.

Cum se face pizza de casă, pas cu pas

Pentru sosul de pe pizza, amestecăm uleiul de măsline cu bulion sau pastă de roșii, în funcție de ce ne place. Când e gata, îl așezăm peste blatul de pizza din tigaie.

ADVERTISEMENT

După aceea, ne putem ocupa să punem și celelalte ingrediente în pizza. Putem să o ornăm cu orice vrem sau avem prin casă. Șuncă, salam, roșii, mozzarella, busuioc sau orice vrem.

Singurul lucru de care trebuie să ținem cont este că acestea trebuie tăiate mărunt ca să se poată găti. Ultimul pe care trebuie să îl punem deasupra este cașcavalul, ca el să se poată topi frumos iar pizza noastră să fie aspectuoasă.

Punem tigaia pe foc, la cel mai mic nivel de căldură pe care îl avem la aragaz, pentru că altfel riscăm ca pizza să se ardă. În circa 15-20 de minute ar trebui să fie gata.

ADVERTISEMENT