Life

Rețetă de pizza pe felii de pâine. Este simplă, ieftină și rapidă

17.04.2021 | 13:17
Reteta de pizza pe felii de paine Este simpla ieftina si rapida
Rețetă de pizza pe felii de pâine. Este simplă, ieftină și rapidă. Sursa foto: bucataras.ro
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă o rețetă gustoasă de pizza pe felii de pâine, care este simplă, ieftină și rapidă și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a o prepara. S-ar putea să ai acasă toate cele necesare pentru această rețetă. 

Dacă vrei să-ți potolești foamea cu un preparat delicios și ușor de făcut, pizza pe felii de pâine este alegerea perfectă. Nu e nevoie să petreci minute întregi făcând blatul de pizza, dacă ai pâine o poți folosi în acest scop.

ADVERTISEMENT

Află din rândurile următoare care sunt ingredientele necesare și cum se prepară acest tip de pizza. Poți folosi și pâinea mai veche, care nu mai este la fel de proaspătă, ca să nu fie nevoie să o arunci.

Rețetă de pizza pe felii de pâine. Este simplă, ieftină și rapidă. De ce ingrediente ai nevoie

Pizza reprezintă unul dintre cele mai apreciate feluri de mâncare și poate fi făcută în multe feluri, chiar și cu ingredientele care ți-au rămas prin casă și pe care nu știi cum să le folosești. Nu trebuie să faci aluatul dacă nu ai timp suficient, poți folosi și câteva felii de pâine care ți-au rămas prin casă și pe care le poți „recicla”.

ADVERTISEMENT

Cu o pâine veche, câteva legume și brânzeturi pe care le ai în frigider, vei obține o pizza de-a dreptul gustoasă. Iată ce își trebuie pentru această rețetă.

Ingrediente

  • o pâine veche tăiată felii
  • 200-25o g de cașcaval/ mozzarella/ parmezan/ telemea, în funcție de ce ai în frigider
  • 200-250 g de afumătură (friptură/ cârnați/ salam)
  • o roșie tăiată cubulețe
  • un ardei gras tăiat cubulețe
  • o linguriță de busuioc proaspăt
  • piper (un vârf de cuțit)
  • ulei de măsline
  • câteva felii de roșie pentru decor
ADVERTISEMENT

Rețetă de pizza pe felii de pâine. Care sunt pașii de urmat pentru această rețetă simplă și rapidă

  1. Brânza, preparatele din carne, roșie și ardeiul gras se taie cubulețe.
  2. Acestea se amestecă și se adaugă busuiocul și puțin piper proaspăt măcinat. Se pot pune, în schimb, și câteva felii de ardei iute în loc de piper, în funcție de preferințe.
  3. Umplutura obținută se pune pe feliile de pâine, după care se stropește cu o cantitate mică de ulei de măsline.
  4. Se coace în cuptorul preîncălzit la 200-220 de grade pentru 10-15 minute. Pentru cuptoarele pe gaz, se coace la foc maxim.
  5. Pizza este gata atunci când brânza se topește. Dacă preferi un blat mai moale o poți lăsa mai puțin. În schimb, dacă vrei un blat ușor crocant, pizza se lasă mai mult. Poftă bună!