Life

Rețeta de plăcintă de mere ca în copilărie. Ce punea bunica în aluat ca să iasă perfect

Rețetă de plăcintă de mere ca cea a bunicii, din copilărie. Ingredientele necesare pentru un gust deosebit.
10.09.2022 | 20:14
Reteta de placinta de mere ca in copilarie Ce punea bunica in aluat ca sa iasa perfect
Rețetă de plăcinte de mere ca la bunica. Sursa foto: Retete de Casă
ADVERTISEMENT

Cu toții ne amintim de plăcintele calde și pufoase, pe care ni le făcea bunica. Rețeta ei niciodată nu dădea greș.

Rețetă de plăcintă cu mere, la fel ca a bunicii. Lista de ingrediente

Gustul dulce din copilărie nu se poate uita niciodată. Pentru a-l retrăi, iată mai jos o rețetă similară de plăcintă cu mere, ca cea a bunicii.

ADVERTISEMENT

Ingredientele de care avem nevoie sunt unele simple și foarte folosite în bucătărie. De asemenea, nu au un preț costisitor și se găsesc în orice magazin:

  • 500 g făină,
  • 100 ml apă minerală,
  • 1 linguriță bicarbonat,
  • 1 linguriță oțet,
  • 200 g zahăr,
  • 150 ml ulei.
ADVERTISEMENT

Acestea sunt, însă, cele pentru aluat, iar pentru umplutură: 1 kg mere, 200 g zahăr, zahăr pudră și scorțișoară, potrivit kiloretete.ro

Mod de preparare a plăcintei cu mere, ca cea a bunicii

În primă fază, se așază într-un vas încăpător ingredientele, se toarnă puțină apă fierbinte, iar apoi se amestecă totul fie cu mâna, fie cu un aparat special.

ADVERTISEMENT

Ulterior, aluatul se lasă la crescut, timp de 40 de minute. Peste el se pune un prosop de bucătărie, care-i oferă temperatura necesară pentru a se umfla.

În tot acest interval, ne îndreptăm către umplutură. Se curăță merele, le spălăm, le dăm apoi printr-o răzătoare și le punem într-un bol.

ADVERTISEMENT

Peste merele rase, se toarnă scorțișoara, zahărul vanilat și tot acest amestec îl călim 5-7 minute.

După ce s-a scurs timpul, se ia jumătate de aluat, se întinde cu ajutorul unei ustensile speciale, și șe așază pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.

Spre final, compoziția de mere cu zahăr și scorțișoară se întinde peste aluat. Pe deasupra, așezăm a doua foaie de aluat și băgăm totul la cuptor.

Pentru o plăcintă gustoasă, este nevoie de o temperatură de 175 de grade și de un timp de 35 de minute. Se poate verifica dacă este gata cu ajutorul unui bețișor.

Dacă observați că plăcinta s-a copt, o scoateți din cuptor, o lăsați puțin să se răcorească, și, în cele din urmă, se poate servi. Poftă bună!

ADVERTISEMENT