Cu toții ne amintim de plăcintele calde și pufoase, pe care ni le făcea bunica. Rețeta ei niciodată nu dădea greș.
Gustul dulce din copilărie nu se poate uita niciodată. Pentru a-l retrăi, iată mai jos o rețetă similară de plăcintă cu mere, ca cea a bunicii.
Ingredientele de care avem nevoie sunt unele simple și foarte folosite în bucătărie. De asemenea, nu au un preț costisitor și se găsesc în orice magazin:
Acestea sunt, însă, cele pentru aluat, iar pentru umplutură: 1 kg mere, 200 g zahăr, zahăr pudră și scorțișoară, potrivit kiloretete.ro
În primă fază, se așază într-un vas încăpător ingredientele, se toarnă puțină apă fierbinte, iar apoi se amestecă totul fie cu mâna, fie cu un aparat special.
Ulterior, aluatul se lasă la crescut, timp de 40 de minute. Peste el se pune un prosop de bucătărie, care-i oferă temperatura necesară pentru a se umfla.
În tot acest interval, ne îndreptăm către umplutură. Se curăță merele, le spălăm, le dăm apoi printr-o răzătoare și le punem într-un bol.
Peste merele rase, se toarnă scorțișoara, zahărul vanilat și tot acest amestec îl călim 5-7 minute.
După ce s-a scurs timpul, se ia jumătate de aluat, se întinde cu ajutorul unei ustensile speciale, și șe așază pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.
Spre final, compoziția de mere cu zahăr și scorțișoară se întinde peste aluat. Pe deasupra, așezăm a doua foaie de aluat și băgăm totul la cuptor.
Pentru o plăcintă gustoasă, este nevoie de o temperatură de 175 de grade și de un timp de 35 de minute. Se poate verifica dacă este gata cu ajutorul unui bețișor.
Dacă observați că plăcinta s-a copt, o scoateți din cuptor, o lăsați puțin să se răcorească, și, în cele din urmă, se poate servi. Poftă bună!