Life

Rețetă de portokalopită de la Majda Aboulumosha. Un desert cu totul inedit!

27.04.2021 | 17:44
Reteta de portokalopita de la Majda Aboulumosha Un desert cu totul inedit
Rețetă de portokalopită de la Majda Aboulumosha. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Rețeta de portokalopită este una dintre cele mai căutate în ultima perioadă, desertul cu portocale fiind vânat de mai toate gospodinele pe rețelele de socializare. Majda Aboulumosha are propria ei variantă de portokalopită și a prezentat fanilor care o urmăresc pe Facebook cum se face această plăcintă delicioasă.

Majda este pe lângă actriță și supraviețuitoare (am văzut-o cu toții de curând în show-ul Survivor România de la Kanal D), o bucătăreasă pe cinste, pasionată în special de dulciuri.

ADVERTISEMENT

Și-a transformat pasiunea în business, iar acum face livrări de preparate dulci, la modă în aceste zile fiind cozonacii.

Rețetă de portokalopită de la Majda Aboulumosha

Vedeta a prezentat pe pagina ei de Facebook rețeta de portokalopită, pentru care este nevoie de: 4 ouă, 50 de grame de zahăr, 200 de mililitri de ulei, 15 grame de praf de copt, o esență de vanilie, 250 de grame de iaurt și coaja rasă de la o portocală și un pachet de foi pentru plăcintă.

ADVERTISEMENT

Pentru sirop aveți nevoie de 400 de grame de zahăr, 250 de mililitri de suc de portocală, 250 de mililitri de apă și o linguriță de apă de trandafir sau de portocală.

Cum se prepară plăcinta grecească

„Băgați foile rupte în bucățele la cuptor la.90 de grade pentru 10 min, că să se usuce. Între timp, pregătiți siropul până ajunge la fierbere, după care îl lăsați să se răcească.

ADVERTISEMENT

Pregătiți într-un bol: zahărul cu ouăle și le mixati până se topește zahărul, după care încet adăugați uleiul, iaurtul, praful de copt, coaja de la portocală.

Amestecați ingredintele de mai sus cu foile uscate și puneți tot intră tavă. Dați la.cuptor pentru 25-30 de minute la 170 grade. După ce scoateți plăcinta, lăsați-o pentru 10 minute să se “odihnească” , după care adăugați siropul”, sunt indicațiile prețioase oferite de Majda Aboulumosha.

ADVERTISEMENT

Portokalopita este una din cele mai cunoscute plăcinte grecești, pe care în țara elenă o găsiți la mai toate patiseriile. În fiecare regiune din Grecia există variante diferite ale plăcintei, căci la unele se pot adăuga și stafide pe lângă ingredientele clasice în prepararea acestui deliciu.

 

ADVERTISEMENT