Life

Rețeta de post a lui Cătălin Scărlătescu care e gata în câteva minute. Simplă și foarte gustoasă

Rețeta de post a chefului Cătălin Scărlătescu. Este simplă, gustoasă și gata în doar câteva minute. Lista de ingrediente.
21.03.2023 | 07:45
Reteta de post a lui Catalin Scarlatescu care e gata in cateva minute Simpla si foarte gustoasa
În cât timp se prepară rețeta de post a lui Cătălin Scărlătescu. Sursa foto: Life.ro
ADVERTISEMENT

Cătălin Scărlătescu este fără doar și poate unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați bucătari din țară. Preparatele lui i-a cucerit pe români și nu numai. Mulți se inspiră din ceea ce el gătește. Iată o rețetă pentru post, gustoasă, simplă și gata în doar câteva minute.

Ce rețetă de post recomandă Cătălin Scărlătescu

Rețeta de post a lui Cătălin Scărlătescu este un preparat foarte căutat prin restaurante, iar cu ajutorul acestuia îi poți impresiona pe toți cei dragi, paste cu pesto de busuioc și rucola. Ingredientele nu sunt unele sofisticate și se găsesc rapid prin magazine.

ADVERTISEMENT

Pentru paste cu pesto de busuioc și rucola ai nevoie de: paste scurte (fusili, penne rigate sau casarecce), busuioc proaspăt, rucola, ulei de măsline, muguri de pin și sare și piper. Atenție, pastele nu trebuie să conțină ou. În caz contrar, rețeta nu mai este de post.

Modul de preparare

Primul pas este să fierbeți pastele în apă cu sare. Sunt suficiente 3 litri de apă pentru un 1 kilogram de paste. Următorul pas este să tăiați fin busuiocul proaspăt și rucola. Acestea se pun într-un blender cu ulei de măsline extravirgin.

ADVERTISEMENT

Separat, se prăjesc muguri de pin în cuptor, până ce vor prinde culoare. Odată rumeniți, jumătate dintre mugurii de pin se pun la blenduit cu ulei, busuioc și rucola. Ultimul pas este ca pastele să fie amestecate într-un bol cu sosul pesto.

Postul Paștelui este unul dintre cele mai importante din an și al doilea cel mai mare după cel al Crăciunului. Durează 40 de zile, perioadă în care credincioșii sunt îndemnați să evite preparatele pe bază de carne, ouă, lapte sau brânză. Sunt favorabile cele din legume.

ADVERTISEMENT

Postul Paștelui a început pe data de 27 februarie și se va încheia pe 16 aprilie. Din cele 40 de zile, două sunt cu dezlegare la pește, respectiv 25 martie, când se prăznuiește Bunavestire, și duminică, 9 aprilie, când se sărbătorește Intrarea Domnului în Ierusalim, Duminica Floriilor.

De altfel, se spune că într-o perioadă de post este de evitat și untdelemnul. Mulți însă nu înțeleg de ce nu ar trebui să consume și ulei în Postul Paștelui, fiindcă nu este un ingredient de frupt. Pentru a lămuri misterul, preoții au o explicație.

ADVERTISEMENT

”Sigur că este produs vegetal, însă postul fără ulei nu are legătură cu proveniența uleiului, ci cu faptul că a mânca mâncare gătită cu ulei este o nevoie mai mare. În general, mâncarea gătită cu ulei este mai gustoasă decât cea fără ulei. Părinții monahi și unii mireni mănâncă fără ulei în timpul postului, pentru a nu-și îndulci simțurile, cu gustul bun al mâncării”, a transmis preotul Cristian pentru publicația Adevărul.

ADVERTISEMENT