Life

Rețeta de post a lui chef Florin Dumitrescu care îți lasă gura apă. E ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente scumpe

Rețeta de post a lui chef Florin Dumitrescu care te poate face să îți lase gura apă. Este chiar ușor de făcut și nu are multe ingrediente.
18.03.2023 | 10:10
Reteta de post a lui chef Florin Dumitrescu care iti lasa gura apa E usor de facut si nu ai nevoie de ingrediente scumpe
Rețeta de post a lui chef Florin Dumitrescu de ardei umpluți. foto Captură Youtube
ADVERTISEMENT

Care este rețeta de post a lui chef Florin Dumitrescu care te face să îți lase gura apă. Este foarte ușor de făcut și lista de ingrediente este accesibilă ca preț.

Rețeta de post a lui chef Florin Dumitrescu de ardei umpluți

Primul lucru pe care îl facem pentru rețeta de post este să ne ocupăm de orez și să stea puțin în apă, de preferat peste noapte. Orezul trebuie spălat bine înainte, în câteva ape.

ADVERTISEMENT

Începem prin a tăia ardeiul gras, și lăsăm un capac pentru a-l acoperi ulterior. Ardeiul trebuie curățat de semințe, la fel și capacul. „Trebuie să verificați întotdeauna ca ardeiul să fie pe înălțimea tăvii pe care o folosiți”, a spus cheful în timp ce gătea ardeii de post.

Pentru umplutura de la ardeii de post avem nevoie de: ceapă, usturoi, o jumătate de morcov Începem să tăiem toate legume cuburi mici, iar usturoiul îl zdrobim. Le călim în ulei de măsline, iar între timp ne ocupăm și de ciuperci, pe care le curățăm. Apoi le tăiem Julienne subțire.

ADVERTISEMENT

Înainte de a pune ciupercile pe foc, adăugăm și sare în amestecul pus mai devreme în tigaie. „Când facem ardei umpluți, legumele sunt cele mai importante pentru că acolo este gustul”, a dezvăluit cheful.

Ulterior scurgem și apa din orezul lăsat peste noapte și îl punem și pe el în tigaie, alături de legume. Tot atunci mai adăugăm și sare și trei linguri de ulei.

ADVERTISEMENT

Care este secretul rețetei de ardei umplut de post

Secretul acestei rețete de ardei umpluți de post este ca orezul să nu fie gătit ca pentru un pilaf sau risotto, astfel că trebuie să punem o cantitate mai mică de apă decât în mod normal. După ce oprim focul, putem să punem și dovlecelul, tăiat și el în cuburi mici, dar fără partea de mijloc care este mai moale. Acesta se va găti ulterior în cuptor.

Luăm compoziția de pe foc și începem să umplem ardeiul, dar doar trei sferturi. Orezul se va umfla și nu vrem să dea compoziția pe lângă. Facem și un sos de roșii cu niște pătrunjel tocat mărunt, îl punem în tava în care am așezat ardeiul gras și umplem cu apă până la jumătate.

ADVERTISEMENT

Punem ardeii umpluți la cuptor la 170 de grade vreme de o oră sau chiar o oră jumătate, până când orezul este gătit complet. Se servește cald. Poftă bună!

ADVERTISEMENT