Life

Rețeta de post pentru ciorba de cartofi cu zeamă de varză. Cum o prepară chef Sorin Bontea

Pentru că suntem în perioada postului, chef Sorin Bontea propune o rețetă de post extrem de simplă dar sățioasă, pentru ciorba de cartofi cu zeamă de varză.
25.02.2023 | 13:48
Reteta de post pentru ciorba de cartofi cu zeama de varza Cum o prepara chef Sorin Bontea
Rețeta de post pentru ciorba de cartofi cu zeamă de varză. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

În perioada postului putem consuma o gamă largă de produse. Există nenumărate rețete de post, astfel că această perioadă nu este deloc una dificilă când vine vorba de mâncăruri. Chef Sorin Bontea vine și el în ajutorul celor care vor o masă mai diversificată.

Rețeta de post pentru ciorba de cartofi cu zeamă de varză a lui chef Sorin Bontea

Postul Peștelui a început deja în această săptămână, iar cei care sunt în lipsă de idei pentru o masă generoasă de post și de asemenea, sănătoasă, chef Sorin Bontea propune rețeta pentru ciorba de cartofi cu zeamă de varză, care este o delicatesă în această perioadă.

ADVERTISEMENT

Rețeta pentru ciorba de cartofi cu zeamă de varză a lui chef Sorin Bontea nu este deloc dificil de preparat și de asemenea, este una extrem de sănătoasă, având la bază doar legume proaspete. Ingredientele necesare pentru a prepara această ciorbă sunt următoarele:

  • 1,5 kg cartofi
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 2 roșii tocate
  • 1 legătură mărar proaspăt tocat
  • 1 l zeamă de varză
  • 100 ml ulei
  • apă fierbinte
ADVERTISEMENT

În ceea ce priveșe modul de preparare, la fel ca la orice altă rețetă de ciorbă, prima oară legumele trebuie tăiate și curățate. Luam cele două cepe mari și le tocăm mărunt, iar mai apoi, le punem la călit într-o oală încinsă cu foarte puțin ulei. Se adaugă apoi și morcovul tăiat, iar compoziția se lasă la călit în continuare.

Cum se prepară ciorba de cartofi cu zeamă de varză de post

Între timp, pe un alt ochi de pe aragaz, punem zeamă de varză la fiert, de preferat într-un ibric. Cât despre ceapa și morcovul aflate în oală, peste acestea se adaugă puțină apă, astfel încă legumele să fie înăbușite. În momentul în care apa s-a evaporat și legumele au devenit moi, se adaugă și cartofii tăiați cubulețe, care vor fi la rândul lor căliți.

ADVERTISEMENT

După ce adăugăm cartofii ar fi bine să fim atenți ca nici ei și nici ceapa ori morcovul să nu se lipească de oală. Amestecăm câteva minute apoi adăugăm apă fierbinte peste legume, dăm aragazul la foc mic și punem și capacul deasupra.

În momentul în care vedem că toți cartofii sunt fierți, adăugăm și cele două roșii tocate, sau, după preferință, roșii la conservă, de preferat ar fi însă cele mai proaspete pentru ung est mai aromat. De asemenea, tot atunci adăugăm și o parte din zeama de varză care trebuie să fie fierbinte.

ADVERTISEMENT

Ciorba mai trebuie să mai stea la fiert în jur de 5 minute după ce punem zeama de varză și de abia apoi putem să oprim focul. O mai putem lăsa să se odihnească preț de câteva minute, iar apoi poate fi consumată fără nicio grijă.

O altă idee de rețetă de post la fel de sățioasă și de sănătoasă este cea pentru iahnia de fasole. Un singur ingredient poate să facă diferența și ne ajută să ne bucurăm de un preparat aromat, mai delicios chiar decât cel pe care îl știam până acum. 

ADVERTISEMENT