Life

Rețeta de post pentru mujdeiul de usturoi. Ingredientul care schimbă complet gustul peștelui

Mujdeiul de usturoi poate fi și un preparat de post delicios, atunci când știm cum să îl prepară, dar și cu ce alimente să îl combinăm.
21.11.2022 | 11:44
Reteta de post pentru mujdeiul de usturoi Ingredientul care schimba complet gustul pestelui
Rețeta de post pentru mujdeiul de usturoi. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Usturoiul are nenumărate beneficii pentru organismul nostru și este recomandat în mai multe cazuri.

Mujdeiul de usturoi este gata în doar trei minute

De asemenea, în ciuda mirosului său, care pentru unii poate fi neplăcut, usturoiul se regăsește în nenumărate preparate, dar și sosuri.

ADVERTISEMENT

În perioada postului de Crăciun avem mai multe zile cu dezlegare la pește, iar mujdeiul de usturoi poate fi ingredientul perfect care să dea un plus de savoare preparatului nostru.

Rețeta pentru mujdeiul de usturoi de post nu durează decât trei minute și poate fi preparată în orice moment simțim nevoia.

ADVERTISEMENT

Ingredientele necesare pentru mujdeiul de usturoi sunt:

  • 2 căpățâni de usturoi
  • 1 linguriță de sare
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui

În ceea ce privește modul de preparare, cei care au mai făcut mujdei de usturoi nu vor avea nicio problemă, însă nu este greu nici pentru persoanele care sunt la prima experiență.

Primul pas este curățarea usturoiului. Se dă coaja la o parte, se spală usturoiul, iar apoi se taie bucăți.

ADVERTISEMENT

Cum se prepară mujdeiul de usturoi de post

Bucățelele vor fi puse pe rând în mojar, dispozitivul care pisează usturoiul. Usturoiul se pisează foarte bine, alături de puțină sare, până în momentul în care se transformă într-o pastă.

De abia când obținem această textură adăugăm uleiul, însă nu tot deodată, ci treptat. Totul se amestecă forte bine până când întreaga compoziție va fi una omogenă.

ADVERTISEMENT

Rezultatul va fi o pastă cremoasă, de culoare albă, care poate fi adăugată și în supe de post, după preferințe.

De cele mai multe ori însă, mujdeiului de usturoi îi stă cel mai bine lângă pește, iar avantajul este că în perioada postului avem mai multe zile de dezlegare în care îl putem consuma.

O altă alternativă pentru cei care vor un preparat delicios de post este rețeta pentru cartofii țărănești cu usturoi.

Nu avem nevoie deloc de carne, ci doar de niște ingrediente foarte simple, iar gustul preparatului este unul delicios.

ADVERTISEMENT