Life

Rețetă de post. Prăjitură pufoasă cu cremă de cocos si blat însiropat de cacao

03.12.2020 | 16:57
Rețetă de post. Prăjitură pufoasă cu cremă de cocos si blat însiropat de cacao
Rețetă de post. Prăjitură pufoasă cu cremă de cocos si blat însiropat de cacao. Sursa foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Pentru că ne aflăm în postul Crăciunului, vă prezentăm pas cu pas o rețetă inedită, de post. Prăjitura pufoasă de post cu cremă de cocos si blat pufos de cacao îi va da pe spate pe invitați.

Această prăjitură pufoasă de post este delicioasă, ușor de făcut și nu necesită lapte, ouă sau unt, ci doar ingrediente 100% vegetale, care sunt foarte simple și deloc costisitoare.

ADVERTISEMENT

Prăjitura de post este forte ușor de preparat, urmând doar câțiva pași simpli. Blatul este incredibil de pufos, alternând cu straturi de crema delicioasă, pe placul tuturor.

Rețetă de post. Prăjitură pufoasă cu cremă de cocos si blat însiropat de cacao

În postul Crăciunului, fiecare gospodină încearcă să surprindă cu preparate delicioase. Pentru prăjitura pufoasă cu cremă de cocos si blat însiropat de cacao aveți nevoie de câteva ingrediente ușor de găsit și foarte ieftine:

ADVERTISEMENT
  • 200 de grame de făina
  • 1 lingurită de praf de copt
  • 3 linguri de cacao
  • 60 de ml. de ulei
  • 250 de ml. de lapte de soia
  • 200 de grame de zahăr
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura de oțet sau de zeamă de lămâie
  • 1 lingura extract de vanilie
  • pentru cremă este envoie de: 300 de ml. de lapte de soia cu aromă de vanilie, 1 lingură cu vârf de făina și 1 lingura cu vârf de amidon din porumb, 100 de grame de zahăr, 100 de grame de margarină sau unt de cocos
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • zahăr pudră pentru finisarea prăjiturii
prajitura
Rețetă de post. Prăjitură pufoasă cu cremă de cocos si blat însiropat de cacao. Sursa foto: Pinterest

Cum se prepară prăjitura pufoasă cu cremă de cocos si blat însiropat de cacao. Pașii sunt foarte simpli

  1. Cuptorul trebuie pornit și setat la 180 de grade Celsius.
  2. Pentru baza pentru cremă, se omogenizează 300 de ml. de lapte de soia cu 100 de grame de zahăr, 1 lingură cu vârf de făină și una de amidon din porumb. Se pune crăticioara pe foc și se fierbe pana se îngroasă, amestecând cu telul în formă de pară.
  3. Când compoziția s-a îngroșat, se adaugă extractul de vanilie, se amestecă bine și se pune separat. Crăticioara cu crema fiartă se pune într-un vas cu apă rece, pentru a putea prepara crema pentru prajitură, pentru care se incorporează cu mixerul margarina pentru prăjituri sau untul de cocos în compoziția fiartă și răcită.
  4. Într-un alt castron, se bat cu telul laptele rece de soia pentru blat (250 de ml.), uleiul, 200 de grame de zahăr și oțetul sau zeama de lămâie.
  5. Făina, sarea, praful de copt și cacao se omogenizează bine, separat.
  6. Apoi, ingredientele uscate se adaugă peste cele lichide și se omogenizează amestecând cu telul, cât să se obțina un aluat cu o consistența tipică de blat de tort.
  7. Aluatul pentru prajitură se toarnă într-o tavă căptușită cu hârtie de copt și se nivelează aluatul în tavă.
  8. Blatul se coace în cuptorul preîncins la 180 de grade nu mai mult de 12-15 minute.
  9. Se pune blatul copt pe un grătar pentru prăjituri, pentru a se răci mai rapid.
  10. După ce s-a răcit, se desprinde hartia de copt și blatul se taie în 3 fașii egale, care se suprapun cu crema.

Prăjitura pufoasă cu cremă de cocos si blat însiropat de cacao este una dintre cele mai delicioase și ușor de făcut prăjituri de post, care cu siguranță îi va cuceri pe cei din jur.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri