Life

Rețetă de post. Tartă de cocos, un desert pe placul tuturor

27.11.2020 | 09:44
Reteta de post Tarta de cocos un desert pe placul tuturor
ADVERTISEMENT

Tarta se numără printre preparatele simple și gustoase care trebuie încercate cel puțin o dată. De data aceasta FANATIK recomandă o rețetă de post, fiind vorba de o tartă de cocos care are un gust desăvârșit. 

Rețeta nu este una complicată și se poate face chiar și de un cofetar începător. Tot ce trebuie să faci este să ții cont de cantitatea ingredientelor, în cofetărie cântărindu-se totul. În rest, este vorba numai de pasiune și dragoste pentru bucătărie.

ADVERTISEMENT

Produsele necesare, dar și modalitatea de pregătire a tartei de cocos sunt relatate în rândurile de mai jos. Aruncă un ochi și apucă-te de treabă, nu vei regreta nicio secundă că ai încercat această rețetă simplă de post.

Tartă de cocos. Ingrediente necesare pentru rețeta de post

Tarta de cocos are nevoie de ceva mai multe ingrediente, însă rezultatul va fi unul pe măsură. Spre exemplu, uleiul de cocos și amidonul de porumb s-ar putea să nu fie deja în bucătăria ta, așa că înainte de a te apuca de copt ar fi bine să dai o fugă până la magazin.

ADVERTISEMENT

Pe lângă gustul intens de cocos, această prăjitură poate fi decorată cu fructe proaspete sau de ce nu, congelate. De altfel, tarta se poate decora extrem de simplu numai cu fulgi de cocos pentru un gust mult mai profund.

Așadar, produsele necesare pentru aluatul tartei sunt: 

  • 200 grame de fulgi de cocos
  • 40 grame de făină de cocos sau din cea normală
  • 9 linguri de ulei de cocos nerafinat, la temperatura camerei
  • o sticluță cu esență de vanilie
  • 2 linguri de zahăr fin
  • zeama de la jumătate de lămâie
  • un praf de sare.
ADVERTISEMENT

Ingrediente necesare pentru umplutura tartei cu cocos: 

  • 600 ml lapte de cocos
  • 90 grame zahăr tos
  • 60 grame de amidon de porumb
  • un praf de sare.

Mod de preparare tartă de cocos. De ce pași trebuie să ții cont:

  1. Aluatul se pregătește punând toate ingredientele într-un bol încăpător. Se amestecă bine, ulterior compoziția obținută se toarnă într-o tavă tapetată cu făină
  2. Compoziția se bagă la cuptorul care a fost încins dinainte, unde va sta aproximativ 8-12 minute
  3. Tava se scoate și se lasă la răcit, apoi se bagă la rece, la frigider
  4. Într-o cratiță medie se pun 400 ml de lapte de cocos împreună cu zahărul și praful de sare. Se țin la foc mediu amestecându-se până când se dizolvă zahărul
  5. Restul de lapte de cocos se amestecă într-un bol cu amidonul de porumb și se amestecă până la omogenizare
  6. Această compoziție de la punctul 5 se toarnă în cratița care a fost luată dinainte de pe foc. Se amestecă bine până la omogenizare
  7. Se pune din nou cratița pe aragaz la foc mic timp de circa 1 minut. Se amestecă continuu să nu se prindă
  8. În momentul în care compoziția s-a îngroșat se ia de pe foc pentru a nu se strica textura
  9. Se adaugă uleiul de cocos și esența de vanilie
  10. Se lasă la răcit la temperatura camerei și se toarnă rece peste blatul care a stat la frigider
  11. Tarta de cocos se poate orna după bunul plac, cu fulgi de cocos, fructe sau fistic. Poftă bună!