Life

Rețetă de prăjitură cu cafea de la Jamila. Desertul pe care îl vei îndrăgi de la prima linguriță!

Vă prezentăm o rețetă de prăjitură cu cafea de la celebra bucătăreasă Jamila, ale căror preparate fac furori pe Youtube.
19.06.2021 | 17:45
Reteta de prajitura cu cafea de la Jamila Desertul pe care il vei indragi de la prima lingurita
Rețetă de prăjitură cu cafea de la Jamila. Foto: captură Youtube/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Această rețetă de prăjitură cu cafea by Jamila este ideală mai ales pentru o zi de weekend, deci o poți prepara cu încredere pentru a-i încânta pe cei dragi la masa de duminică.

Pentru acest desert vei avea nevoie de 175 de grame de iaurt, 200 de grame de făină, 200 de grame de zahăr, 30 de grame de cacao, o linguriță de bicarbonat de sodiu, 3 ouă, 40 de grame de amidon, jumătate de linguriță de praf de copt, 100 de grame de unt topit și puțină sare.

ADVERTISEMENT

Ingredientele enumerate mai sus sunt cele de care ai nevoie pentru prepararea blatului.

Prăjitură cu cafea de la Jamila

Pentru cremă, îți trebuie 20 de grame de gelatină, jumătate de litru de frișcă neîndulcită, jumătate de litru de lapte, 2 gălbenușuri, 40 de grame de amidon, 20 de grame de cafea instant și 150 de grame de zahăr.

Pune ouăle într-un bol mai mare și adaugă zahărul. Amestecă foarte bine cu ajutorul unui tel. Când amestecul este spumos, adaugă untul topit și răcit, iaurtul și cacaoa.

ADVERTISEMENT

Amestecă în continuare și adaugă și amidonul, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea și făinal, toată deodată. Încorporează ingredientele și compoziția este gata.

Transferă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu diametrul de 25 pe 35 de centimetri. Nivelează bine și pune tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Ține blatul la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.

ADVERTISEMENT

Cum prepari crema și frișca

Pentru cremă, pune laptele într-o cratiță și adaugă zahărul, amidonul, cele două gălbenușuri și cafeaua instant. Amestecă bine până se omogenizează compoziția. Fierbe crema la foc mic. Când s-a îngroșat, o poți lua de pe foc.

Pune gelatina la hidratat în apă rece pentru aproximativ 5 minute. Când gelatina s-a înmuiat-o, smulge-o foarte bine de lichid.

ADVERTISEMENT

Pune gelatina în cremă și amestecă în crema fierbinte până se dizolvă. Pune o folie de plastic direct pe suprafața cremei până se răcește complet.

Pune frișca în bolul unui mixer. Bate frișca la viteză mare până va fi pe trei sferturi bătută. Amestecă apoi frișca împreună cu crema lăsată deoparte. Frișca trebuie să aibă un aspect fin și cremos, dar să fie suficient de fermă.

Unge crema peste blatul făcut inițial. Pune prăjitura cu cafea la frigider pentru aproximativ 4 ore. Poți să o lași chiar și peste noapte.

 

ADVERTISEMENT