Life

Rețetă de prăjitură cu cireșe de la Jamila. Modul corect de preparare al desertul acestui sezon

Vă oferim o rețetă de prăjitură cu cireșe brevetată de celebra bucătăreasă Jamila! Este unul din cele mai bune deserturi ale acestui sezon!
07.06.2021 | 14:55
Reteta de prajitura cu cirese de la Jamila Modul corect de preparare al desertul acestui sezon
Rețetă de prăjitură cu cireșe by Jamila Cuisine. Foto: captură Youtube
ADVERTISEMENT

Această rețetă de prăjitură cu cireșe nu presupune dificultate, asta dacă respecți pașii corecți. Desertul realizat de Jamila este ideal în acest sezon, când cireșele sunt la mare căutare, așa că profită cât mai sunt pe piață pentru a prepara cea mai bună prăjitură.

Pentru rețeta de prăjitură cu cireșe ai nevoie de jumătate de kilograme de cireșe, 380 de grame de făină, 200 de grame de unt, 250 de mililitri de lapte bătut.

ADVERTISEMENT

De asemenea, îți mai trebuie trei ouă, 200 de grame de zahăr, un pliculeț de praf de copt, semințele de la o păstaie de vanilie, zeamă de lămâie, coaja de la o lămâie și puțină sare.

Rețetă de prăjitură cu cireșe de la Jamila

Se pune untul în bolul unui mixer, iar peste acesta se adaugă zahărul. Începeți să mixați până se omogenizează compoziția. Puteți să vă folosiți de orice tip de mixer, la viteză medie, timp de aproximativ 4 minute.

ADVERTISEMENT

După ce s-au combinat untul și zahărul, se adaugă ouăle, coaja de lămâie, semințele de la păstaia de vanilie, praful de copt, făina și sarea.

Se folosește în continuare mixerul pentru prepararea aluatului, dar la o viteză mai mică de data aceasta. Se pune puțin din laptele bătut, câteva linguri de făină și din nou făină.

ADVERTISEMENT

Se alternează făina cu laptele bătut până se termină ingredientele. La final se adaugă zeama de lămâie, iar compoziția ar trebuie să fie gata.

Indicații privind coacerea prăjiturii

„Punem compoziția într-o tavă de 33 de centimetri pe 23. A mea este tapetată cu hârtie de copt. Nivelez ușor cu o spatulă. Deasupra, voi pune cireșele sau vișinele, depinde ce vreți să folosiți. 

ADVERTISEMENT

După ce am adăugat cireșele, voi da tava la cuptor în cuptorul preîncălzit la 175 de grade pentru aproximativ 30-40 de minute”, sunt sfaturile prețioase ale Jamilei pentru gospodinele care prepară prăjitură cu cireșe.

Așa cum a spus și celebra bucătăreasă, puteți înlocui cireșele cu vișine dacă nu sunteți mare fan al cireșelor.

De asemenea, laptele bătut poate fi înlocuit cu iaurt îndoit cu apă, însă trebuie să aveți foarte mare grijă să nu exagerați cu cantitatea de apă folosită.

La final, puteți presăra zahăr praf deasupra bucăților de prăjitură cu cireșe. Desertul poate fi consumat atât cald cât și rece.

 

 

ADVERTISEMENT