Life

Rețetă de prăjitură cu cremă de vanilie și vișine. Ingredientele pentru un desert simplu și rapid

Vă prezentăm cea mai delicioasă rețetă de prăjitură cu cremă de vanilie și vișine. Află cum se prepară și de ce ingrediente ai nevoie.
15.07.2021 | 13:45
Reteta de prajitura cu crema de vanilie si visine Ingredientele pentru un desert simplu si rapid
Prăjitură cu cremă de vanilie și vișine. Fotografie: lauraadamache.ro
ADVERTISEMENT

Această rețetă de prăjitură cu cremă de vanilie și vișine este relativ ușor de făcut și nu presupune foarte mult timp de pregătire.

Pentru prăjitura cu cremă de vanilie și vișine ai nevoie de aproximativ 300 de grame de făină albă proaspătă, 10 grame de praf de copt, 150 de grame de zahăr, 90 de mililitri de lapte, 4 ouă medii, 100 mililitri ulei de floarea soarelui și un vârf de cuțit de sare.

ADVERTISEMENT

Aceste ingrediente enumerate sunt cele pe care le vei folosi pentru prepararea aluatului.

Rețetă de prăjitură cu cremă de vanilie și vișine

Pentru cremă îți trebuie 500 de mililitri de lapte, 50 de grame de făină, 4 gălbenușuri medii, 75 de grame de zahăr tos, o păstaie de vanilie și 20 de vișine în sirop.

Să începem cu prepararea aluatului. Pune cele 4 ouă într-un vas și adaugă sarea și zahărul. Mixează la viteză medie până când compoziția își va tripla volumul. Trebuie să fie deschisă la culoare și să aibă un aspect cât de cât cremos.

FANATIK SUPERLIGA

ADVERTISEMENT

Adaugă teptat uleiul și continuă să mixezi. Pune treptat laptele și amestecă spre final cu făină și praf de copt. Folosește o paletă pentru amestecarea aaluatului, de jos în sus, până când se omogenizează.

Lasă aluatul la o parte deocamdată. Este timpul pentru cremă! Răzuiește semințele de la păstaia de vanilie într-un mod fin, folosindu-te de vârful cuțitului. Pune laptele, vanilia și semințele acesteia într-o cratiță la foc mic.

ADVERTISEMENT

Cum se prepară crema

Când laptele începe să devină fierbinte, oprește focul și pune un capac peste vas. Lasă laptele timp de aproximativ 30 de minute pentru ca aroma vaniliei să se îmbibe cum trebuie.

Pune gălbenușurile într-un vas și adaugă zahărul tos. Amestecă până se omogenizează. Toarnă laptele cald peste acest amestec. Pune amestecul din nou pe foc timp de 10 minute.

ADVERTISEMENT

E bine de menționat că trebuie să amesteci încontinuu în timp ce crema stă pe foc. După ce e gata, las-o la răcit.

ADVERTISEMENT

Ia un vas pe care poți să-l bagi la cuptor. Tapetează-l cu hârtie de copt unsă cu ulei. Pune aluatul și, din loc în loc, deasupra, adaugă crema. Pune apoi deasupra vișinele.

Pune prăjitura la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute. Scoate prăjitura din cuptor și las-o la răcit. Pudrează prăjitura la final cu zahăr praf. Poftă bună!

Sursa rețetei: laauraadamache.ro

CLIPUL ZILEI LA FANATIK SUPERLIGA