FANATIK îți dezvăluie în rândurile de mai jos care sunt ingredientele și modul de preparare al acestui preparat cu cremă din belșug și cu un blat care se topește în gură. Îi vei cuceri imediat pe cei dragi și nu numai.
Rețetă de prăjitură cu frișcă și cremă de vanilie. Desertul delicios pentru cei dragi
Prăjiturile se numără printre produsele culinare în fața cărora nu rezistă nimeni. Sunt dulci, se topesc pe cerul gurii și cu siguranță, sunt genul de preparate pentru care ceri și a doua porție.
Ingrediente pentru blat:
- 5 ouă
- 5 linguri de zahăr
- 5 linguri de făină
- o esență de vanilie
- o jumătate de plic de praf de copt
- un praf de sare
Ingrediente pentru crema prăjiturii:
- 400 ml de lapte proaspăt
- 200 grame de unt la temperatura camerei
- 100 grame de zahăr
- 3 ouă de la care se folosesc numai gălbenușurile
- 3 linguri pline de amidon sau 4 linguri rase
- o esență de vanilie
Opțional pentru compoziția desertului:
- 200 ml de smântână pentru frișcă
- 6-7 linguri de zahăr pentru caramelizat
- o ciocolată cu lapte.
Mod de preparare prăjitură cu frișcă și cremă de vanilie. Cum se face desertul:
- Ouăle se separă în două boluri separate. Albușurile se bat spumă cu un praf de sare și apoi se adaugă zahărul până când se formează o bezea fermă
- Se adaugă gălbenușurile și se amestecă bine
- Se pun praful de copt și făina și se amestecă cu mișcări de jos în sus. Se folosește o lingură sau o spatulă
- Se ia o tavă care se tapetează cu hârtie de copt și se adaugă compoziția de mai sus. Se dă la cuptorul preîncălzit timp de 20-30 de minute
- Blatul este gata atunci când trece testul cu scobitoarea. Aceasta nu trebuie să aibă urme de aluat
- Pentru cremă se vor folosi 3 gălbenușuri care se freacă puțin cu zahăr. Se subțiază apoi cu lapte
- Se adaugă amidonul și se amestecă până la omogenizare
- Laptele se toarnă în fir subțire, treptat
- Se dă totul la foc mediu, pe aragaz, apoi se dă flacăra mai mică. Se amestecă să nu se lipească
- Atunci când crema începe să se îngroașe înseamnă că este gata
- Se dă deoparte și se adaugă untul împreună cu esența de vanilie
- Untul trebuie să se topească ușor, apoi se poate începe amestecarea
- Crema se acoperă și se dă la rece. Ulterior, se mixează pentru câteva secunde
- Se mixează separat smântâna pentru frișcă. Vasul și paletele mixerului e bine să fie ținute la rece, în congelator, câteva minute înainte de a fi folosite
- Într-o oală se adaugă zahărul și se lasă la foc mic până se topește. Se amestecă, iar când are o culoare aurie se ia de pe foc
- Blatul se însiropează cu ajutorul acestui zahăr caramelizat
- Peste blat se adaugă crema de vanilie care se întinde uniform
- Peste cremă se întinde frișca
- Deasupra se poate răzui ciocolata cu lapte
- Poftă bună!