Life

Rețeta de prăjitură cu mălai a lui chef Florin Dumitrescu. Un desert de post, delicios și ușor

Rețeta de prăjitură cu mălai a lui chef Florin Dumitrescu. E delicioasă și simplu de preparat, perfectă ca desert de post.
07.09.2021 | 11:13
Reteta de prajitura cu malai a lui chef Florin Dumitrescu Un desert de post delicios si usor
Rețeta de prăjitură cu mălai a lui chef Florin Dumitrescu. Un desert de post, delicios și ușor. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Află cum se prepară rețeta de prăjitură cu mălai a lui chef Florin Dumitrecu. E delicioasă, simplu de făcut și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente.

În plus, prăjitura juratului de la „Chefi la Cuțite” este rețeta perfectă de post, pentru că nu conține unt sau ouă. Nu conține nici foarte multe calorii, așa că este o alegere potrivită pentru tine și cei dragi.

ADVERTISEMENT

Rețeta de prăjitură cu mălai a lui chef Florin Dumitrescu. E delicioasă și simplu de făcut

Rețeta de prăjitură cu mălai a lui chef Florin Dumitrescu este delicioasă și simplu de preparat. Ai nevoie doar de câteva ingrediente pentru acest desert de post, care conține un număr redus de calorii, scrie viva.ro. 

Prăjitura este potrivită pentru perioada postului, din moment ce nu conține ouă și lactate. Chiar și fără ingredientele de proveniență animală, prăjitura cu mălai are un gust foarte bun și nici nu vei sesiza lipsa laptelui din aluat.

ADVERTISEMENT

Mălaiul este un ingredient perfect nu doar pentru mămăligă sau pane-uri, ci și pentru un desert inedit. Citește n continuare și vezi care sunt ingredientele pentru această prăjitură.

Ingrediente

  • 100 g de mălai
  • 200 g de făină
  • 150 g zahăr pudră
  • un praf de copt
  • un vârf de linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 300 ml lapte de migdale
  • o portocală și coaja ei
ADVERTISEMENT

Modul de preparare pentru rețeta de prăjitură cu mălai a lui chef Florin Dumitrescu. Se cerne într-o sită mălaiul, împreună cu zahărul și făina, într-un vas.

Se adaugă apoi praful de copt și bicarbonatul de sodiu, care se amestecă bine. Treptat, se adaugă laptele de migdale, iar compoziția se mixează bine. Se adaugă treptat și coaja de portocală rasă.

ADVERTISEMENT

În acest timp, cuptorul se încinge la 170 de grade, iar compoziția se toarnă într-o tavă în care a fost pus praful de copt înainte.

Prăjitura cu mălai trebuie să stea la cuptor timp de 30 de minute. În timp ce aceasta se coace, se pregătește siropul din patru lingurițe de zahăr pudră și zeama de la portocala rasă.

După ce s-a copt prăjitura, se scoate din cuptor și se lasă la răcit, după care se toarnă siropul deasupra. Se ornează cu felii de portocală. Poftă bună!

ADVERTISEMENT