Life

Rețetă de prăjitură cu miere și cireșe. E delicioasă și nu are nevoie de multe ingrediente

Rețetă de desert cu multă miere și cireșe. Este extrem de savuros și nici nu conține prea multe produse în compoziția sa.
10.05.2024 | 23:20
Reteta de prajitura cu miere si cirese E delicioasa si nu are nevoie de multe ingrediente
Rețetă de desert cu multă miere și cireșe. Este extrem de savuros și nici nu conține prea multe produse în compoziția sa. Sursa foto: insanelygoodrecipes.com
ADVERTISEMENT

Rețetă de prăjitură cu miere și cireșe. E delicioasă și nu are nevoie de multe ingrediente, pe majoritatea le ai sigur în rafturile din bucătărie. Tot ce trebuie să faci este să te apuci de treabă pentru că rezultatul va fi unul inedit.

Rețetă de desert cu multă miere și cireșe. Este extrem de savuros și nici nu conține prea multe produse în compoziția sa

Rețetă de desert cu multă miere și cireșe. Este extrem de savuros și nici nu conține prea multe produse în compoziția sa. Pe lângă cele două ingrediente de bază mai sunt necesare doar câteva alimente simple și la îndemâna tuturor.

ADVERTISEMENT

Gospodinele desăvârșite obișnuiesc să folosească 2 linguri mari de miere de albine și 200 de grame de cireșe. Fructele se spală bine, li se scot sâmburii cu cuțitul sau cu un recipient special pentru acest pas și apoi se taie pe jumătate.

Se mai utilizează 200 grame de unt la temperatura camerei, 200 grame zahăr, 200 grame făină, 4 ouă, 1 linguriță praf de copt, 1 linguriță extract de vanilie și o jumătate de scorțișoară măcinată. Acest ingredient este opțional.

ADVERTISEMENT

Pentru a face această prăjitură delicioasă mai este nevoie și de o tavă de copt rotundă sau pătrată. De asemenea, mai este nevoie și de hârtie de copt, unsoare sau făină pentru a unge recipientul înainte de a se pune umplutura.

Care sunt pașii de urmat pentru prăjitura cu miere și cireșe

Prăjitura cu miere și cireșe nu este foarte greu de realizat. În primul rând, se încălzește cuptorul la temperatura de 180 de grade Celsius. În al doilea rând, se mixează într-un bol mare untul cu zahărul pentru a se obține o compoziție omogenă și spumoasă.

ADVERTISEMENT

Se adaugă cele 4 ouă, unul câte unul, și se amestecă bine. Apoi se pune mierea și extractul de vanilie și se încorporează bine totul. Se cerne făina și praful de copt. Se adaugă peste compoziția obținută și se amestecă bine.

Pentru această rețetă, pentru un plus de aromă, se poate pune puțină scorțișoara măcinată. Compoziția obținută se toarnă într-o tavă. Se nivelează foarte bine prăjitura cu o spatulă și se pun deasupra aluatului jumătățile de cireșe. Se pot presa ușor în compoziție.

ADVERTISEMENT

Desertul se coace în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când prăjitura este rumenită frumos deasupra. Este gata atunci când trece testul cu scobitoarea, adică dacă iese curată din aluat. Se lasă la răcit timp de 10 minute și se feliază când nu mai e caldă deloc.

ADVERTISEMENT