Life

Rețetă de prăjitură de post de la Maria Șandru, finalistă la Chefi la cuțite. E cel mai simplu desert!

21.12.2020 | 16:07
Reteta de prajitura de post de la Maria Sandru finalista la Chefi la cutite E cel mai simplu desert
ADVERTISEMENT

Maria Șandru de la Chefi la cuțite le-a prezentat fanilor cea mai simplă rețetă de prăjitură de post pe care o pot prepara acum, în Postul Crăciunului. 

Fosta finalistă din show-ul culinar de la Antena 1 a postat și câteva fotografii cu prăjitura ei pe contul personal de Instagram, oferindu-le o idee dulce gospodinelor.

ADVERTISEMENT

Fosta concurentă de la Chefi la cuțite le-a explicat urmăritorilor ei de pe Instagram cum să prepare rețeta de prăjitură de post, pas cu pas, dar și care sunt ingredientele exacte pe care ea le folosește ca să iasă ca la carte.

Prăjitură de post a la Maria Șandru, ex-concurentă Chefi la cuțite

Ingredientele necesare pentru aluat sunt:

  • 150 de mililitri de apă plată;
  • 130 de mililitri de ulei de floarea soarelui;
  • 10 grame de drojdie proaspătă;
  • 60 de grame de miere;
  • un praf de sare,
  • făină cât cuprinde.
ADVERTISEMENT

„Dizolvăm drojdia în apă, unde adăugăm toate ingredientele. Amestecăm bine și punem făina încet, încet până avem o compoziție (tip aluat de pâine), nici prea moale, nici prea tare. Lăsăm la dospit 20 de minute.

Între timp, curățăm merele și le dăm la răzătoare (undeva la 2 kilograme de mere) și le punem apoi la călit cu două linguri de zahăr brun și scorțișoară, după gust.

ADVERTISEMENT

Împărțim aluatul în două părți egale și îl întindem frumos undeva la 1 centimetru”, a explicat Maria Șandru prima parte e rețetei.

Apoi, potrivit recomandărilor bucătăresei, într-o tavă, peste hârtia de copt, se pune prima foaie din aluat și se lasă timp de 6 minute în cuptorul încins la 180 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT
prăjitură de post
Maria Șandru și-a prezentat prăjitura de post pe Instastory

Desertul poate fi ornat cu ciocolată amară sau glazură din cacao pură

După ce trec cele 6 minute, se scoate aluatul din cuptor și se așază merele uniform. Se acoperă apoi merele date prin răzătoare, călite cu zahăr și scorțișoară, cu cea de-a doua bucată de aluat. Se bagă din nou la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.

Prăjitura poate fi ornată cu bucăți de ciocolată neagră, de post, pentru cei care sunt mari iubitori ai ciocolatei. Maria Șandru recomandă și o glazură din 6 linguri de cacao, 4 linguri de miere de albine și 100 de grame de margarină vegetală.

 

ADVERTISEMENT