Prăjitura Fanta este un desert delicios și care nu este foarte greu de pregătit. Se face foarte rapid așa că te poate scoate din impas oricând.
Timpul de preparare al acestei prăjituri este de o oră. Sigur vei impresiona orice musafir cu prăjitura Fanta.
Pentru a prepara acest desert savuros ai nevoie de:
Ingrediente pentru blat
5 ouă
150 g făină
200 g de zahăr
40 ml de ulei
40 g cacao
un praf de sare și o linguriță de esență de portocale.
Ingrediente pentru cremă
1/2 kg brânză de vaci
200 g mascarpone
100 g de unt
150 g de zahăr pudră
50 g zahăr vanilat
50 g de cacao
o linguriță esență de vanilie
Ingrediente pentru jeleu
1 l suc de portocale
100 g zahăr
100 g amidon de porumb
Cele cinci ouă se amestecă cu zahărul și făina într-un bol. Trebuie amestecat bine până când compoziția își triplează volumul. Apoi se adaugă cacao și se amestecă din nou. Rând pe rând se adaugă și restul ingredientelor.
Compoziția se toarnă într-o tavă. Blatul trebuie ținut la cuptor aproximativ 20 de minute.
În timp ce așteptați să se coacă blatul faceți crema. Într-un bol se pune zahărul, zahărul vanilat și untul. Se amestecă până când se formează o cremă. Apoi adăugați brânza de vaci și cea mascarpone (care a fost ținută la frigider).
Toată compoziția se amestecă cu atenție, pentru că se poate tăia.
Cum se prepară jeleul
Se pune sucul de portocale într-o cratiță. Se adaugă amidonul și zahărul. Se lasă pe foc până se formează o compoziție groasă. În tot acest timp se amestecă.
După ce luăm cratița de pe foc o acoperim cu o folie de plastic și se lasă să se răcească.
Când totul este gata asamblăm prăjitura. Se pune blatul într-o tavă care ar fi bine să aibă pereții detașabili.
Apoi se pune crema de brânză și se nivelează. Pe deasupra se toarne jeleul, răcit.
Prăjitura se lasă la frigider câteva ore, sau chiar o noapte întreagă. În momentul în care totul s-a închegat poți scoate pereții tăvii și prăjitura poate fi tăiată.