Life

Rețetă de prăjitură Fanta. Cel mai simplu și mai răcoritor desert, perfect pentru weekend

Vă prezentăm un desert răcoritor perfect pentru zilele călduroase.
25.07.2021 | 13:15
Reteta de prajitura Fanta Cel mai simplu si mai racoritor desert perfect pentru weekend
Rețetă de prăjitură Fanta. Cel mai simplu și mai răcoritor desert, perfect pentru weekend. Sursă foto: Bucătăraș TV
ADVERTISEMENT

Prăjitura Fanta este un desert delicios și care nu este foarte greu de pregătit. Se face foarte rapid așa că te poate scoate din impas oricând.

Timpul de preparare al acestei prăjituri este  de o oră. Sigur vei impresiona orice musafir cu prăjitura Fanta.

ADVERTISEMENT

Rețetă de prăjitură Fanta. Cel mai simplu și mai răcoritor desert, perfect pentru weekend

Pentru a prepara acest desert savuros ai nevoie de:

Ingrediente pentru blat

5 ouă

150 g făină

200 g de zahăr

40 ml de ulei

40 g cacao

un praf de sare și o linguriță de esență de portocale.

Ingrediente pentru cremă

1/2 kg brânză de vaci

200 g mascarpone

100 g de unt

150 g de zahăr pudră

50 g zahăr vanilat

50 g de cacao

o linguriță esență de vanilie

Ingrediente pentru jeleu

1 l suc de portocale

100 g zahăr

100 g amidon de porumb

Cum se prepară prăjitura Fanta

Cele cinci ouă se amestecă cu zahărul și făina într-un bol. Trebuie amestecat bine până când compoziția își triplează volumul. Apoi se adaugă cacao și se amestecă din nou. Rând pe rând se adaugă și restul ingredientelor.

Compoziția se toarnă într-o tavă. Blatul trebuie ținut la cuptor aproximativ 20 de minute.

În timp ce așteptați să se coacă blatul faceți crema. Într-un bol se pune zahărul, zahărul vanilat și untul. Se amestecă până când se formează o cremă. Apoi adăugați brânza de vaci și cea mascarpone (care a fost ținută la frigider).

ADVERTISEMENT

Toată compoziția se amestecă cu atenție, pentru că se poate tăia.

Cum se prepară jeleul 

Se pune sucul de portocale într-o cratiță. Se adaugă amidonul și zahărul. Se lasă pe foc până se formează o compoziție groasă. În tot acest timp se amestecă.

După ce luăm cratița de pe foc o acoperim cu o folie de plastic și se lasă să se răcească.

Când totul este gata asamblăm prăjitura. Se pune blatul într-o tavă care ar fi bine să aibă pereții detașabili.

ADVERTISEMENT

Apoi se pune crema de brânză și se nivelează. Pe deasupra se toarne jeleul, răcit.

Prăjitura se lasă la frigider câteva ore, sau chiar o noapte întreagă. În momentul în care totul s-a închegat poți scoate pereții tăvii și prăjitura poate fi tăiată.