Life

Rețeta de prăjitură fără coacere a lui Sorin Bontea. Sfaturi și indicații pentru un desert delicios

Vă prezentăm rețeta de prăjitură fără coacere a lui Sorin Bontea, una perfectă pentru anotimpul călduros.
06.07.2021 | 14:30
Rețeta de prăjitură fără coacere a lui Sorin Bontea. Sfaturi și indicații pentru un desert delicios
Rețetă de prăjitură fără coacere de la Sorin Bontea. Foto: Youtube
ADVERTISEMENT

Rețeta de prăjitură fără coacere a lui Sorin Bontea nu presupune mari bătăi de cap și este excelentă pentru vară.

Pentru acest desert vei avea nevoie de 280 de grame de biscuiți digestivi, 170 de grame de unt și 30 de grame de zahăr brun. Aceste ingrediente sunt necesare pentru baza prăjiturii, pentru blat.

Îți mai trebuie 30 de grame de smântână dulce lichidă, 300 de mililitri de frișcă lichidă îndulcită, 20 de grame de foi de gelatină, baton sau esență de vanilie, iaurt grecesc (10% grăsime).

ADVERTISEMENT

Rețeta de prăjitură fără coacere a lui Sorin Bontea

Mai trebuie să iei și câteva fructe pentru decor. Prima oară începe cu prepararea blatului.

Pune untul la topit și pisează biscuiții. Amestecă biscuiții cu zahărul brun. Puteți topi untul și la microunde dacă nu vreți să dați drumul aragazului.

Adaugă untul topit peste biscuiți și amestecă bine. Dacă vă place scorțișoara, puteți pune puțin.

ADVERTISEMENT

După ce s-a omogenizat bine, așază blatul într-un vas. Cu ajutorul unei linguri, presează bine ca baza să fie cât se poate de uniformă.

„Este important pentru că biscuitele se va întări la frigider. Exact aceeași bază se face și la cheesecake-ul care se bagă la cuptor. Bag la frigider până fac compozițiaa. Trebuie să stea 30-40 de minute. Trebuie să se întărească foarte bine untul”, este sfatul dat de Sorin Bontea.

ADVERTISEMENT

Cum prepari crema de iaurt

Pune smântâna într-o crăticioară la foc mic pentru a se încălzi. Pune esența de vanilie. Ai grijă ca smântâna să nu stea prea mult pe aragaz. Nu trebuie să fiarbă!

Pune gelatine în apă rece, la înmuiat, pentru aproximativ 5 minute. După ce smântâmna s-a încălzit, ia vasul de pe aragaz și las-o să se răcească.

ADVERTISEMENT

Pune din nou smântâna la cald și adaugă apoi gelatina cât să se topească. Amestecă bine până gelatina se topește de tot.

E momentul pentru iaurt. Îți trebuie 700 de grame. Adaugă amestecul de smântână cu gelatină peste iaurtul grecesc.

ADVERTISEMENT

Apoi, cu ajutorul unui blender, bate bine frișca îndulcită. Aceasta trebuie să capete consistență, dar nu atât de mare încât să se îmbrânzească.

După ce frișca și iaurtul sunt gata, scoate blatul din biscuiți din frigider. Combină iaurtul cu frișca și pune apoi această cremă specială peste blat.

Trebuie să stea în frigider 4-5 ore să se întărească bine. Poftă bună!

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 854. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri