Life

Rețeta de prăjitură Pițigoi, cu marmeladă și bezea. Este delicioasă și se prepară rapid

Rețeta de prăjitură Pițigoi, cu marmeladă și bezea. Este un desert delicios și simplu de făcut, care se prepară rapid. Află de ce ingrediente ai nevoie!
19.02.2022 | 17:59
Reteta de prajitura Pitigoi cu marmelada si bezea Este delicioasa si se prepara rapid
Rețeta de prăjitură Pițigoi, cu marmeladă și bezea. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Rețeta de prăjitură “Pițigoi” este perfectă pentru weekend, se face rapid și este delicioasă. Ai nevoie doar de puține ingrediente pentru a prepara acest desert pentru tine și pentru familia ta.

Este desertul care îți va aminti de copilărie și care merită preparat, mai ales că îți va lua puțin timp. Lămâia și marmelada o fac să fie suficient de dulce și îi dau o aromă senzațională.

ADVERTISEMENT

Consultă lista de ingrediente și mergi la cumpărături pentru a-ți îndulci zilele de weekend, dar și pe cele ale oamenilor dragi. Cu siguranță nu vei regreta dacă pregătești acest desert.

Rețeta de prăjitură Pițigoi, cu marmeladă și bezea. De ce ingrediente ai nevoie

Pentru ca rețeta de prăjitură “Pițigoi” să-ți iasă așa cum trebuie, este important să respecți ingredientele și cantitățile date.

ADVERTISEMENT

Este un desert care nu-ți va da bătăi de cap, pentru că prepararea durează mai puțin de 30 de minute, restul timpului fiind la cuptor.

Asigură-te că ai toate ingredientele necesare pentru această prăjitură și ar fi bine să le cântărești, pentru ca rețeta să iasă ca la carte. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie și pașii de urmat pentru prăjitura “Pițigoi”.

ADVERTISEMENT

Ingrediente

  • 400 g făină
  • 200 g margarină
  • 250 g zahăr pudră
  • 6 ouă
  • ½ linguriță de bicarbonat de sodiu
  • ½ lămâie
  • 6 linguri de marmeladă

Cum se prepară prăjitura Pițigoi. Pașii pe care trebuie să-i urmezi

Prima dată se amestecă făina cu margarina, apoi se adaugă 100 g zahăr, bicarbonatul de sodiu și cele șase gălbenușuri. 

ADVERTISEMENT

Aluatul se împachetează în folie alimentară și se lasă la rece timp de aproximativ 30 de minute, potrivit petitchef.ro.

După ce trec cele 30 de minute, din aluat se întinde o foaie. Aceasta se așază într-o tavă unsă cu margarină sau cu o foaie de corp specială, iar cuptorul se dă la preîncălzit timp de maxim 40 de minute.

Atunci când este gata, se scoate din cuptor și se întinde deasupra un strat de marmeladă, apoi cele șase albușuri bătute spumă cu 150 g zahăr și zeama de la jumătate de lămâie.

Se lasă din nou la cuptor aproximativ 15 minute, până când se întărește albușul. La final, prăjitura se scoate din cuptor și se taie cu un cuțit înmuiat în apă rece. Poftă bună!

ADVERTISEMENT