Life

Rețetă de prăjitură cu căpșuni de la Jamila. Un desert ideal pentru toată familia!

Vă prezentăm cea mai delicioasă de rețetă de prăjitură cu căpșuni! Celebra Jamila și-a dezvăluit secretele pentru toate gospodinele.
30.05.2021 | 14:25
Reteta de prajitura cu capsuni de la Jamila Un desert ideal pentru toata familia
Rețetă de prăjitură cu căpșuni de la Jamila. Foto: Youtube Jamila Cuisine
ADVERTISEMENT

Această rețetă de prăjitură pufoasă de căpșuni de la Jamila este ideală pentru zilele de weekend, cum este duminica. Este desertul perfect pentru a-i aduna pe cei din familie la aceeași masă, mai ales că nu presupune mari bătăi de cap la preparare.

Celebra bucătăreasă Jamila a oferit ingredientele necesare pentru prăjitura cu căpușuni (fructele vedetă ale acestei perioade), dar și modul de preparare.

ADVERTISEMENT

Pentru acest desert aveți nevoie de 150 de mililitri de ulei de floarea soarelui, 400 de grame de făină, jumătate de kilogram de căpșuni și 5 ouă.

Rețetă de prăjitură pufoasă cu căpșuni de la Jamila. Cum se prepară

De asemenea, vă mai trebuie coaja de la o lămâie, 250 de mililitri de kefir sau sana, 10 grame de praf de copt, 250 de grame de zahăr, o lingură de esență de vanilie și puțină sare.

ADVERTISEMENT

Se pune uleiul într-un bol încăpător și se adaugă ouăle. Pe urmă se pune zahărul și coaja de lămâie. Cei cărora nu le plac lămâile, pot înlocui coaja acestui fruct cu cea de la portocală.

„Dacă folosiți coajă de lămâie, aveți grijă să fie netratată și să fie spălată foarte, foarte bine”, este sfatul Jamilei pentru gospodine.

ADVERTISEMENT

Peste amestecul de mai sus se adaugă esența de vanilie. Se mixează totul foarte bine timp de 2-3 minute.

Se toarnă apoi kefirul sau sana, făina și foarte puțină sare pentru gust. Nu putea lipsi nici praful de copt. Se amestecă din nou maximum un minut.

ADVERTISEMENT

Fructele pot fi înlocuite cu vișine sau caise, în funcție de preferințele fiecăruia

Compoziția ar trebui să fie gata, iar în acest moment se poate turna într-o tavă. Jamila a ales pentru prepararea acestei prăjituri cu căpșuni o tavă cu dimensiunile de 35/ 25 de centimetri.

La baza compoziției, în tavă, se așază o hârtie de copt pentru a nu se lipi. Puneți cât de multe bucăți de căpșuni desupra aluatului.

Se pune tava la cuptorul preîncălzit la 175 de grade pentru aproximativ 40 de minute. După acest interval, prăjitura este deja coaptă.

Se lasă la răcit și apoi se poate tăia foarte ușor cu un cuțit. Această prăjitură cu căpșuni trebuie să aibă un aspect pufos.

Puteți presăra deasupra zahăr praf pentru un plus de savoare. Dacă nu vă plac căpșunile, le puteți înlocui cu alte fructe. Rețeta este aceeași și dacă alegeți vișine, căpșuni sau caise.

 

ADVERTISEMENT
Tags: