Această rețetă de prăjitură pufoasă de căpșuni de la Jamila este ideală pentru zilele de weekend, cum este duminica. Este desertul perfect pentru a-i aduna pe cei din familie la aceeași masă, mai ales că nu presupune mari bătăi de cap la preparare.
Celebra bucătăreasă Jamila a oferit ingredientele necesare pentru prăjitura cu căpușuni (fructele vedetă ale acestei perioade), dar și modul de preparare.
Pentru acest desert aveți nevoie de 150 de mililitri de ulei de floarea soarelui, 400 de grame de făină, jumătate de kilogram de căpșuni și 5 ouă.
De asemenea, vă mai trebuie coaja de la o lămâie, 250 de mililitri de kefir sau sana, 10 grame de praf de copt, 250 de grame de zahăr, o lingură de esență de vanilie și puțină sare.
Se pune uleiul într-un bol încăpător și se adaugă ouăle. Pe urmă se pune zahărul și coaja de lămâie. Cei cărora nu le plac lămâile, pot înlocui coaja acestui fruct cu cea de la portocală.
„Dacă folosiți coajă de lămâie, aveți grijă să fie netratată și să fie spălată foarte, foarte bine”, este sfatul Jamilei pentru gospodine.
Peste amestecul de mai sus se adaugă esența de vanilie. Se mixează totul foarte bine timp de 2-3 minute.
Se toarnă apoi kefirul sau sana, făina și foarte puțină sare pentru gust. Nu putea lipsi nici praful de copt. Se amestecă din nou maximum un minut.
Compoziția ar trebui să fie gata, iar în acest moment se poate turna într-o tavă. Jamila a ales pentru prepararea acestei prăjituri cu căpșuni o tavă cu dimensiunile de 35/ 25 de centimetri.
La baza compoziției, în tavă, se așază o hârtie de copt pentru a nu se lipi. Puneți cât de multe bucăți de căpșuni desupra aluatului.
Se pune tava la cuptorul preîncălzit la 175 de grade pentru aproximativ 40 de minute. După acest interval, prăjitura este deja coaptă.
Se lasă la răcit și apoi se poate tăia foarte ușor cu un cuțit. Această prăjitură cu căpșuni trebuie să aibă un aspect pufos.
Puteți presăra deasupra zahăr praf pentru un plus de savoare. Dacă nu vă plac căpșunile, le puteți înlocui cu alte fructe. Rețeta este aceeași și dacă alegeți vișine, căpșuni sau caise.