Life

Rețetă de pulpe de pui la grătar, marinate cu usturoi și mirodenii. Se face ușor și e delicioasă

Finalul de săptămână și vremea bună sunt perfecte pentru un grătar în aer liber, la pădure sau în curtea unui prieten. Pentru acest weekend FANATIK îți recomandă o rețetă de pulpe marinate cu usturoi și mirodenii.
05.06.2021 | 17:56
Reteta de pulpe de pui la gratar marinate cu usturoi si mirodenii Se face usor si e delicioasa
Rețetă de pulpe de pui la grătar, marinate cu usturoi și mirodenii. Se face ușor și e delicioasă. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Carnea făcută pe grătar are o savoare deosebită, care îți lasă gura apă, de aceea venim în ajutorul tău cu un preparat extrem de simplu de realizat, care nu are nevoie nici de foarte mult timp de pregătire.

Pulpele de pui trebuie spălate, tăiate și marinate cu câteva ore înainte de a fi prăjite, de aceea gospodinele trebuie să țină cont de câteva sfaturi pentru a ieși totul ca la carte.

ADVERTISEMENT

Rețetă savuroasă de pulpe de pui la grătar. Cum se marinează carnea

Carnea marinată are o savoare și o dulceață specială, datorită acestui amestec deosebit preparatul fiind mult mai fraged. Și unde mai pui că va fi îmbinat cu arome deosebite, de data aceasta de usturoi și mirodenii.

Pont: înainte de a începe marinarea preparatului trebuie să ții cont de carnea pe care o ai, în felul acesta condimentele trebuie să se potrivească 100%.

ADVERTISEMENT

Așadar, marinata perfectă pentru pulpele de pui este realizată din 3-4 căței de usturoi și verdețuri. Printre mirodeniile care merg de minune de acest tip de carne se numără cimbru, boia de ardei, rozmarin, măghiran, cimbrișor, busuioc sau tarhon.

Poți alege câteva dintre condimentele de mai sus sau chiar pe toate. De asemenea, nu trebuie să lipsească sarea și piperul negru măcinat.

ADVERTISEMENT

Se amestecă toate mirodeniile de mai sus sau cele care vă plac cel mai mult. Al doilea pas în marinarea cărnii este să se adauge în castron pulpele de pui, care se amestecă bine cu aceste ingrediente. Se lasă totul peste noapte la frigider.

Pulpe de pui la grătar. Marinata este făcută cu usturoi și mirodenii

Pentru această rețetă se pot folosi pulpe de pui sau chiar pulpe inferioare. Orice ai alege pentru grătar, marinata va face magia și carnea va ieși savuroasă și delicioasă.

ADVERTISEMENT

În plus, un alt aspect care ține de prăjirea cărnii este timpul acordat grătarului sau lemnele care se folosesc. Totodată, cărbunii sunt perfecți pentru un astfel de foc.

Intensitatea căldurii trebuie să fie optimă în funcție de tipul de carne ales. În felul acesta carnea trebuie să fie deasupra maronie, dar nu arsă.

Pulpele de pui făcute pe grătar se pot servi simple, cu o salată de roșii și castraveți sau cu cartofi noi, făcuți tot pe grătarul încins.

De asemenea, pentru a completa aroma dată de grătar, carnea de pui se poate servi cu un dressing cremos și răcoritor. El se poate face din lapte bătut cu usturoi și ceapă verde.

ADVERTISEMENT