Life

Rețetă de roșii pane la cuptor. Se face rapid și este extrem de gustoasă

Roșiile sunt din belșug perioada aceasta pe toate tarabele din piețe și sunt numai bune în tot felul de preparate culinare. Cum să le pregătești la cuptor.
27.07.2022 | 17:01
Reteta de rosii pane la cuptor Se face rapid si este extrem de gustoasa
Roșii pane la cuptor. Preparatul culinar este foarte delicios. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

FANATIK îți recomandă o rețetă de roșii pane la cuptor, care se face rapid și este extrem de gustoasă. Ingredientele nu foarte multe la număr și cu siguranță le ai deja în propria bucătărie. Trebuie numai să treci la treabă.

Roșii pane la cuptor. Preparatul culinar este foarte delicios

Roșiile pane la cuptor fac parte dintre felurile de mâncare foarte ușor de realizat. Este o rețetă deosebită, simplă și cu un gust interesant, numai bună pentru un prânz luat pe fugă sau de ce nu, chiar pentru o cină rapidă.

ADVERTISEMENT

Ingrediente pentru acest preparat culinar: 

  • 8 roșii de dimensiuni potrivite
  • 50 grame de caju
  • 50 grame de parmezan
  • 50 grame de pesmet
  • 2 crenguțe de rozmarin
  • 2 căței de usturoi
  • 2-3 linguri de ulei de măsline
  • sare și piper, după gust.

Mod de preparare roșii pane la cuptor. Pașii de urmat:

  1. Roșiile se spală și se taie pe jumătate, după care se adaugă peste ele sare și piper
  2. Se adaugă într-o tavă tapetată cu pergament
  3. Într-un blender se pun parmezanul, usturoiul, nucile caju și frunzele de rozmarin
  4. Restul ingredientelor se toacă și se amestecă bine cu pesmet
  5. Deasupra roșiilor se adaugă o lingură din compoziția pregătită mai sus
  6. Se stropește totul cu ulei de măsline și se bagă tava la cuptor
  7. Se condimentează cu sare și piper
  8. Roșiile trebuie să stea la 200 de grade Celsius timp de 35 de minute
  9. Preparatul culinar este numai bun de savurat imediat ce este scos de la cuptor
  10. Spor la treabă și poftă bună!
ADVERTISEMENT

Preparatul culinar se poate realiza și fără ajutorul cuptorului. Pentru această rețetă roșiile sunt date printr-un amestec de ou, pesmet și condimente și se prăjesc preț de câteva minute, pe ambele părți, în tigaie.

Compoziția trebuie să mai conțină o lingură de făină și puțină maioneză. Se amestecă totul până se obține un aluat dens, perfect pentru a îmbiba roșiile în el.

ADVERTISEMENT