Life

Rețetă de ruladă cu cireșe. Secretul marilor cofetari

Rețeta de ruladă cu cireșe este ideală pentru acest sezon. Îți spunem secretul marilor cofetari în prepararea acestui desert cu totul delicios.
09.06.2021 | 13:41
Reteta de rulada cu cirese Secretul marilor cofetari
Rețetă de ruladă cu cireșe. Foto: sainsburymagazine.co.uk
ADVERTISEMENT

Această rețetă de ruladă cu cireșe nu presupune mari bătăi de cap. Timpul de coacere este unul destul de mic pentru această prăjitură, iar modul de preparare este relativ ușor.

Pentru rețeta de ruladă cu cireșe ai nevoie de 5 ouă, 5 linguri de zahăr, 5 linguri de făină albă, o lingură de cacao, 50 de mililitri de ulei de floarea soarelui și o jumătate de linguriță de praf de copt.

ADVERTISEMENT

Aceste ingrediente sunt necesare pentru prepararea blatului de ruladă. Pentru umplutură ai nevoie de 250 de grame de mascarpone, 250 de mililitri de frișcă și 300 de grame de cireșe fără sâmburi.

Ruladă cu cireșe. Mod de preparare

Să începem cu partea cea mai grea a rețetei, prepararea aluatului. Pune cele cinci ouă într-un vas din plastic. Folosește-te de un mixer la viteză mare pentru a bate ouăle până au un aspect ușor aerat.

ADVERTISEMENT

Adaugă treptat zahărul și bagă mixerul în viteză din nou până este complet absorbit de ouă. Îți poți da seama foarte ușor că zahărul a fost topit în ouă pentru că ouăle nu au un aspect sticlos. Dacă folosești zahăr praf, treaba e și mai clară.

Adaugă făina albă, cacaoa, praful de copt și amestecă până compoziția se omogenizează. La final, pune și uleiul de floarea soarelui.

ADVERTISEMENT

Blatul ruladei se pune într-o tavă de copt și se nivelează cu ajutorul unei spatule. Pregătește cuptorul preîncălzindu-l a 180 de grade Celsius.

Lasă aluatul în cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Până se coace rulada, te poți apuca de umplutură.

ADVERTISEMENT

Cum se face crema

Pentru a te asigura că rulada este coaptă, fă testul cu scobitoarea. Scoate rulada când este gata și încearcă să o rulezi. Dacă se rulează ușor fără să se rupă când e caldă, înseamnă că ai făcut tot ce trebuie și prăjitura va fi mai mult decât delicioasă.

Urmează umplutura. Pune frișca într-un bol și amestec-o cu cele 250 de grame de mascarpone. Bate cu ajutorul mixerului la viteză mică până când se întărește.

Poți să adaugi puțin zahăr dacă nu ți se pare suficient de dulce crema. Desface apoi rulada și umple-o cu o pătrime din cremă. Pune la mijloc cireșele în timp ce nivelezi umplutura.

Rulează în continuare blatul cu cireșe și cremă de mascarpone și frișcă și pune apoi, când se mai răcește, la frigider pentru a nu se strica.

 

ADVERTISEMENT