Life

Rețetă de ruladă cu mere și gem de gutui. Un desert perfect pentru post

Rețetă simplă și delicioasă de ruladă. Cum se face cu mere și gem de gutui. E un preparat culinar ideal în Postul Crăciunului.
02.12.2022 | 07:40
Reteta de rulada cu mere si gem de gutui Un desert perfect pentru post
Rețetă simplă și delicioasă de ruladă. Cum se face cu mere și gem de gutui. E ideală în Postul Crăciunului. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Rețetă de ruladă cu mere și gem de gutui. Un desert perfect pentru post. Cu siguranță, ingredientele le ai deja în bucătărie, tot ce mai trebuie să faci este să te apuci de treabă. Descoperă în rândurile următoare ce ai de făcut.

Rețetă simplă și delicioasă de ruladă. Cum se face cu mere și gem de gutui. E ideală în Postul Crăciunului

Rulada este o prăjitură foarte simplă, formată dintr-o foaie de pandișpan care este umplută cu produse dulci sau sărate. Cea recomandată de FANATIK este realizată cu mere și gem de gutui și se poate pudra deasupra cu zahăr vanilat.

ADVERTISEMENT

Ingrediente pentru aluat:

  • 550 de grame de făină albă
  • 250 ml de apă minerală
  • 125 ml de ulei de floarea soarelui
  • 50 grame de zahăr
  • 2 lingurițe de esență de vanilie
  • 1 linguriță de drojdie uscată
  • 1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • 1 linguriță cu suc de lămâie

Ingrediente pentru umplutură:

  • 500 grame de mere răzuite
  • 400 grame de dulceață de gutui
  • 30 grame de zahăr vanilat
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor, opțional.
ADVERTISEMENT

Mod de preparare ruladă cu mere și gem de gutui. Pașii de care să ții cont:

  1. Făina se pune într-un bol încăpător cu praful de sare și drojdia uscată. Se amestecă bine toate ingredientele
  2. Zahărul se combină cu ulei, esență de vanilie și apă minerală
  3. Se adaugă bicarbonatul de sodiu stins în sucul de lămâie
  4. Se omogenizează bine totul și se frământă aluatul până când nu se mai lipește
  5. Se acoperă cu folie și se lasă la odihnit pentru aproximativ 30 de minute
  6. Între timp se pregătește umplutura. Merele date prin răzătoare se pun într-o tigaie împreună cu zahărul vanilat și scorțișoara
  7. Se lasă la foc mic până când își schimbă culoarea și se formează un sirop. Când sunt reci se amestecă cu gemul de gutui
  8. Aluatul se întinde într-o foaie de circa 7-8 mm grosime. Se unge cu amestecul de mere și gem și se rulează
  9. Se pune într-o tavă care are sub hârtie de copt. Se coace la cuptor la 180 de grade Celsius pentru 35-40 de minute
  10. La final se poate pudra cu zahăr vanilat. Rulada se porționează a doua zi. Poftă bună!