Rețeta de rulouri cu cremă de vanilie este una ușoară și rapidă. Într-un timp scurt, desertul delicios va fi gata de pus pe masă, pentru un weekend dulce, alături de cei dragi.
Rulourile cu cremă de vanilie se pot face atât cu aluat foietaj, din comert, sau cu aluat făcut în casă. Timpul se reduce considerabil dacă veți opta pentru prima variantă.
FANATIK vă prezintă o rețetă savuroasă, ideală pentru zilele libere de la sfârșitul săptămânii. Toată familia se va bucura de gustul deosebit al acestor rulouri.
Ingrediente pentru aluat:
Ingrediente pentru crema de vanilie:
Untul se taie cubulețe si se mixează sau se pune în robotul de bucătărie, alături de zahărul pudră. După ce se amestecă bine, până la omogenizare, se adaugă ouăle, se bate încă puțin, iar apoi se pune smântâna.
Vanilia, laptele, sarea și restul aromelor se adaugă și ele. Aluatul se frământă, cât mai rapid posibil, înainte ca untul să se topeacă. Se va păstra la rece aproximativ două ore.
Gălbenușurile, alături de cele 300 de grame de zahăr, de lapte, vanilie și făină se amesteca foarte bine si se strecoară, pentru a nu avea cocoloașe. Totul se pune pe foc și se amestecă până când începe să fiarbă, iar crema este bine legată.
Se ia de pe foc și se adaugă albușurile, bătute spumă cu 50 de grame de zahăr. Amestecul se bate bine cu telul, până în momentul în care crema devine spumoasă.
După ce aluatul este pregătit pentru preparare, se întinde pe masă, în foaie de 2 mm grosime și 30 de centimetri lungime. Se va tăia în fâși de aproximativ 1,5 cm lățime.
Aveți nevoie de o formă conică pe care fâșiile de aluat se vor înfășura. După ce ați terminat procedura, aveți grijă să le așezați în tavă cu partea unde ați încheiat ruloul în jos, pentru a nu se desface.
Cuptorul trebuie să fie preîncâlzit, iar timpul de coacere va fi între 10 și 15 minute, la 200 de grade. După ce sunt gata, rulourile trebuie scoase din forme cât sunt fierbinți, pentru a evita ruperea acestora.
Rulourile se vor lăsa la răcit, iar apoi se vor umple cu cremă. Umplerea acestora se poate face, în lipsa unor accesorii speciale, cu ajutorul unei pungi cu un colț tăiat sau a unui cornet din hârtie de copt. După ce sunt gata, se presară zahăr pudră pe deasupra, iar desertul delicios este gata de savurat.