Life

Rețetă de rulouri cu cremă de vanilie. Un desert delicios pentru un weekend dulce!

27.02.2021 | 13:43
Reteta de rulouri cu crema de vanilie Un desert delicios pentru un weekend dulce
ADVERTISEMENT

Rețeta de rulouri cu cremă de vanilie este una ușoară și rapidă. Într-un timp scurt, desertul delicios va fi gata de pus pe masă, pentru un weekend dulce, alături de cei dragi.

Rulourile cu cremă de vanilie se pot face atât cu aluat foietaj, din comert, sau cu aluat făcut în casă. Timpul se reduce considerabil dacă veți opta pentru prima variantă.

ADVERTISEMENT

FANATIK vă prezintă o rețetă savuroasă, ideală pentru zilele libere de la sfârșitul săptămânii. Toată familia se va bucura de gustul deosebit al acestor rulouri.

Rețetă de rulouri cu cremă de vanilie. Un desert delicios pentru un weekend dulce!

Ingrediente pentru aluat:

  • 400 de grame unt rece
  • 2 ouă
  • 200 de grame smântână
  • 50 ml lapte rece
  • semințele de la un baton de vanilie sau alte arome, după gust
  • 200 de grame zahăr pudră
  • un praf de sare
  • 800-850 de grame de făină
ADVERTISEMENT

Ingrediente pentru crema de vanilie:

  • 1 litru de lapte
  • 150 de grame de făină
  • 300 de grame zahăr
  •  5 ouă
  • 50 de grame de zahăr pentru albușuri
  • vanilie

Mod de preparare aluat

Untul se taie cubulețe si se mixează sau se pune în robotul de bucătărie, alături de zahărul pudră. După ce se amestecă bine, până la omogenizare, se adaugă ouăle, se bate încă puțin, iar apoi se pune smântâna.

ADVERTISEMENT

Vanilia, laptele, sarea și restul aromelor se adaugă și ele. Aluatul se frământă, cât mai rapid posibil, înainte ca untul să se topeacă.  Se va păstra la rece aproximativ două ore.

Mod de prepare cremă

Gălbenușurile, alături de cele 300 de grame de zahăr, de lapte, vanilie și făină se amesteca foarte bine si se strecoară, pentru a nu avea cocoloașe. Totul se pune pe foc și se amestecă până când începe să fiarbă, iar crema este bine legată.

ADVERTISEMENT

Se ia de pe foc și se adaugă albușurile, bătute spumă cu 50 de grame de zahăr. Amestecul se bate bine cu telul, până în momentul în care crema devine spumoasă.

Mod de preparare cornulețe

După ce aluatul este pregătit pentru preparare, se întinde pe masă, în foaie de 2 mm grosime și 30 de centimetri lungime. Se va tăia în fâși de aproximativ 1,5 cm lățime.

Aveți nevoie de o formă conică pe care fâșiile de aluat se vor înfășura. După ce ați terminat procedura, aveți grijă să le așezați în tavă cu partea unde ați încheiat ruloul în jos, pentru a nu se desface.

Cuptorul trebuie să fie preîncâlzit, iar timpul de coacere va fi între 10 și 15 minute, la 200 de grade. După ce sunt gata, rulourile trebuie scoase din forme cât sunt fierbinți, pentru a evita ruperea acestora.

Rulourile se vor lăsa la răcit, iar apoi se vor umple cu cremă. Umplerea acestora se poate face, în lipsa unor accesorii speciale, cu ajutorul unei pungi cu un colț tăiat sau a unui cornet din hârtie de copt. După ce sunt gata, se presară zahăr pudră pe deasupra, iar desertul delicios este gata de savurat.

ADVERTISEMENT