ADVERTISEMENT
Life

Rețetă de rulouri cu scorțișoară de post. Un desert delicios pentru acest weekend

Autor: Cerasela Stafie | 20.03.2021 | 16:17
Rețetă de rulouri cu scorțișoară de post. Un desert delicios pentru acest weekend
Rețetă de rulouri cu scorțișoară de post. Un desert delicios pentru acest weekend Sursa foto: LauraSava

FANATIK vă prezintă o rețetă delicioasă de rulouri cu scorțișoară. Sunt ideale pentru a îndulci weekendurile din post și ușor de preparat.

ADVERTISEMENT

Rulourile cu scorțișoară de post sunt gata destul de rapid. În plus, rețeta este una accesibilă, ingredientele fiind puține și ieftine.

Pentru aluat, aveți nevoie de 500 grame de făina de grâu albă (000), un plic drojdie uscată (7 g), 300 ml lapte vegetal (migdale sau cocos),  50 g zahăr tos (alb), un praf de sare și 60 ml ulei de floarea soarelui. Umplutura de scorțișoară se prepară din 120 grame zahăr tos (alb) sau brun, două lingurițe cu vârf de scorțișoara (pudră) și 50 g margarină vegană.

ADVERTISEMENT

Rețetă de rulouri cu scorțișoară de post. Un desert delicios pentru acest weekend

În plus, pentru gust și culoare, pe deasupra se poate adăuga o glazură de zahăr vanilat și zeamă de lămâie. Aveți nevoie de 100 grame zahăr pudră vanilat  și trei linguri de zeamă de lămâie.

Mod de preparare:

Pentru prepararea aluatului, făina trebuie cernută într-un bol încăpător. Apoi se adaugă drojdia uscată și se amestecă bine. Într-un vas separat, laptele vegetal se încălzeste ușor și se amestecă cu zahărul și praful de sare (cam cât se poate lua cu trei degete). Acestea se toarnă peste făină și se adaugă și uleiul.

ADVERTISEMENT

Aluatul trebuie frământat aproximativ 2 sau 3 minute. Ulterior, trebuie lăsat să crească timp de o oră sau până când volumul acestuia se dublează, într-un loc cald și acoperit cu un prosop de bucătărie.

Când este gata, aluatul se întinde în formă dreptunghiulară, pe o suprafață unsă în prealabil cu ulei. Foaia nu trebuie să fie foarte subțire. Deasupra acestuia se întinde margarina vegană și se presară amestecul de zahăr și scorțișoară.

ADVERTISEMENT

Foaia de aluat se rulează și se taie. Pentru tăiere puteți să folosiți o ață, pe care o așezați sub aluat și o trageți de ambele capete, sau un cuțit foarte bine ascuțit.

Rulourile obținute vor fi așezate într-o tavă de copt, unsă cu margarină sau cu ulei, păstrând distanța între ele. Vor fi lăsate la dospit în acest fel cam 20 de minute.

ADVERTISEMENT

Pentru coacere, cuptorul trebuie să fie încălzit la 180 de grade. Rulourile vor fi gata în aproximativ 30 de minute. Ulerior se vor lăsa la răcit. Pe deasupra puteți adăuga glazură de zahăr vanilat și lămâie.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!