Life

Rețeta de salată de ou cu care Keed a impresionat la Chefi la cuțite. Cum se pregătește

Keed, concurentul care i-a impresionat recent pe cei trei jurați de la Chefi la cuțite, a împărtășit cu internauții rețeta de salată de ou cu care a reușit să primească punctaj maxim.
11.06.2021 | 19:25
Reteta de salata de ou cu care Keed a impresionat la Chefi la cutite Cum se pregateste
Rețeta de salată de ou cu care Keed a impresionat la Chefi la cuțite. Cum se pregătește. Sursa foto. Instagram.com
ADVERTISEMENT

Participantul din echipa albastră a ajuns în topul celor mai apreciați bucătari de la Antena 1, datorită preparatului care l-a făcut să fie tare mândru de el, mai ales că este vorba de un produs care se realizează simplu și rapid.

Și nici nu are nevoie de foarte multe ingrediente. Cu toate acestea rețeta de salată de ou i-a dat pe spate pe jurați, moment în care fanii i-au cerut imediat lui Keed să dezvăluie secretul ei.

ADVERTISEMENT

Keed, rețeta de salată de ou de la Chefi la cuțite. A primit 15 puncte de la jurați

Ouăle sunt vedetele în această rețetă, de aceea e foarte important să fie fierte cum trebuie. Keed le pune în oală abia când apa este în clocot, în felul acesta ele reușind să ajungă la consistența dorită.

Unul dintre sfaturile prețioase de care ține cont participantul cu tunică albastră este faptul că ține ouăle la temperatura camerei înainte a le introduce în apa clocotită. În felul acesta nu se sparg.

ADVERTISEMENT

Pe lângă ouă, șase la număr, concurentul de la Chefi la cuțite, a mai avut nevoie de o ceapă roșie, muștar sau maioneză, mărar proaspăt, lămâie / lime, țelină, roșii și busuioc și bineînțeles, sare și piper în funcție de gustul fiecăruia.

Ceapa și mărarul se toacă mărunt și apoi se adaugă două linguri de muștar sau de maioneză. Se amestecă aceste ingrediente într-un vas încăpător, iar pentru o consistență mai intensă se adaugă și coajă de lămâie, nu doar zeama.

ADVERTISEMENT

Un alt pont în fierberea ouălor, pe care l-a scos la iveală și Keed, este legat de timpul în care stau ele în apă. Așadar, pentru a obține o textură potrivită, nici tari, nici moi, ouăle nu trebuie să fiarbă mai mult de cinci minute.

Salata de ou, preparatul lui Keed de la Chefi la cuțite

Următorul pas, în pregătirea unei rețete de nota 10, este realizarea salatei de roșii, în care nu se adaugă deloc ulei. Ea se asezonează cu sare și piper și se poate întinde pe o felie pe pâine proaspăt prăjită.

ADVERTISEMENT

Ouăle mărunțite se adaugă peste compoziția cu mărar, ceapă și muștar. Se amestecă totul, iar apoi se adaugă puțină zeamă de lămâie, în funcție de preferințele fiecăruia.

La rândul ei salata de ou ajunge pe felii de pâine prăjite și preparatul este numai bun pentru a fi servit imediat. Este o rețetă cu care nu vei da greș nicio secundă.

„Trebuie să recunosc că nu mă așteptam la asta în viața vieților mele. Nu mă așteptam să ajung atât de departe, dar să mai iau și 15 puncte în acest concurs”, a spus Keed în vlogul de pe Youtube unde arată rețeta de salată de ou.

ADVERTISEMENT