Life

Rețetă de salată de sfeclă roșie și nuci. Perfectă în sezonul rece! Nu lipsește din cămara gospodinelor

13.09.2020 | 14:00
Reteta de salata de sfecla rosie si nuci Perfecta in sezonul rece Nu lipseste din camara gospodinelor
Rețetă de salată de sfeclă roșie și nuci reprezintă un preparat ideal pentru zilele reci
ADVERTISEMENT

Rețetă de salată de sfeclă roșie și nuci reprezintă un preparat savuros, numai bun pentru zilele friguroase. Se poate servi și la mesele festive, fiind un preparat cu care nu veți da greș, cu siguranță.

Iubitorii acestei legume vor avea parte de un real deliciu culinar. Salata de sfeclă roșie și nuci poate fi adaptată după preferințele fiecăruia.

ADVERTISEMENT

De aceea, dacă este preparată pentru servirea imediată, se pot adăuga și cubulețe de brânză feta sau telemea de oaie. Este un preparat ideal pentru că poate fi servit și sub formă de garnitură la fripturi și rețetele cu carne. Nu trebuie să lipsească din cămara gospodinelor în acest sezon de toamnă.

Ingrediente pentru salata de sfeclă cu nuci. E un deliciu pentru zilele friguroase, ce nu trebuie să lipsească din cămară

  • 2 sfecle medii spre mari (2 kg pentru pentru varianta la borcan)
  • 2 căței de usturoi
  • 4-5 linguri de maioneză de casă (din comerț)
  • 100 grame brânză feta / telemea
  • un pumn cu miez de nucă
  • o legătură de pătrunjel proaspăt
  • sare și piper, după gust
ADVERTISEMENT

Cum se prepară salată de sfeclă roșie și nuci

Salata de sfeclă roșie și nuci este un preparat ce poate fi conservat și pentru iarnă. Salata e una ideală și are în componență ingrediente pe care în mod normal nu ne-am gândi să le amestecăm astfel. Se începe prin spălarea și curățarea ingredientelor.

După care, sfecla se pune la fiert, într-o oală de dimensiuni medii, ppentru aproximativ 30 spre 40 de minute.

ADVERTISEMENT

Se poate verifica dacă au fiert căpățânile de sfeclă cu ajutorul unei furculițe. Sfecla trebuie lăsată la fiert până când devine moale.

Mai apoi, se prepară maioneza de casă, dacă urmează să serviți imediat această salată. În cazul în care doriți să o puneți pentru iarnă, se adaugă în componența salatei o maioneză preferată, din comerț.

ADVERTISEMENT

După ce sfecla a fiert foate bine se lasă la răcit complet, iar mai apoi se taie sub formă de cubulețe. Acestea pot avea o formă cât mai măruntă, pentru a scoate la iveală adevărata savoare a sfeclei. Se pune totul într-un bol de dimensiuni mari, foarte încăpător.

Se spală și pregătește și pătrunjelul, mai apoi se toacă mărunt. Usturoiul se zdrobește în mojar și se taie brânza feta în cubulețe mici spre medii.

Dacă vreți să pregătiți această salată pentru cămară trebuie folosită o brânză cu mult mai sărată, care să reziste și să nu se altereze. Nucile se mărunțesc cu ajutorul unui cuțit și se adaugă în bol. Potrivit foodiepedia, ultimul pas este să adăugați și o lingură de muștar peste salata de sfeclă cu nuci.

ADVERTISEMENT