Life

Rețeta de salată de vinete a lui Florin Dumitrescu. Care este secretul care o face savuroasă

Rețeta salată de vinete a lui Florin Dumitrescu. Află care este secretul pentru a o face savuroasă.
14.07.2021 | 18:57
Reteta de salata de vinete a lui Florin Dumitrescu Care este secretul care o face savuroasa
ADVERTISEMENT

Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit care este secretul lui pentru cea mai bună salată de vinete. Juratul de la Chefi la Cuțite are o rețetă proprie pentru acest preparat atât de popular în anotimpul cald.

Îndrăgitul jurat a dezvăluit că obișnuia să prepare cantități imense de salată de vinete pe vremea când era ucenic. Iată care este secretul său pentru o salată de vinete ca la carte.

ADVERTISEMENT

Rețeta de salată de vine a lui Florin Dumitrescu. Care este secretul care o face savuroasă

Salata de vinete este un preparat foarte popular în anotimpul cald, iar Chef Florin Dumitrescu are un secret ca să iasă totul ca la carte.

Juratul de la Antena 1 a dezvăluit că obișnuia să prepare foarte des această salată atunci când era ucenic, așa că acum s-a perfecționat în prepararea ei.

ADVERTISEMENT

„La începutul meseriei de bucătar am avut o perioadă în care făceam 30-40 de kg de vinete zilnic.

Evident, le făceam pe grătar, le scurgeam în sita de plastic, le tocam de mână cu un satâr de lemn și nu le puneam decât lângă roșii proaspete și pâine prăjită”, spunea juratul de la Chefi la Cuțite, potrivit unica.ro. 

ADVERTISEMENT

Citește în continuare și află cum poți face cea mai bună salată de vinete după rețeta lui Florin Dumitrescu.

Ingrediente pentru salata de vinete a lui Florin Dumitrescu

  •  2 kg vinete
  •  sare și piper (după gust)
  • 3 cepe tocate mărunt
  • 450 ml ulei de floarea-soarelui

Se spală bine vinetele și se șterg cu un prosop uscat. Se încinge grătarul ( pe cărbuni sau de pe aragaz) și se pun vinetele la copt.

ADVERTISEMENT

Vinetele trebuie întoarse din când în când pentru a evita arderea lor. Atunci când încep să pocnească și să elimine abur, trebuie verificate dacă sunt gata.

Vinetele coapte se curăță de coajă și se lasă la scurs într-un vas de plastic sau din lemn până este eliminat excesul de apă. Este important să eviți contactul legumelor cu vasele de metal, ca să eviți oxidarea.

Vinetele trebuie tocate cu un satâr de lemn pe un tocător din lemn sau plastic. Vinetele se toacă foarte mărunt, după care se combină ci ceapa tăiată foarte mărunt.

Ceapa trebuie tăiată cu cuțitul și nu cu blenderul, cutterul sau cu alt aparat electrocasnic, pentru că va lăsa apă, iar salata nu va avea o consistență optimă.

Vinetele și ceapa se amestecă bine cu o lingură din lemn în timp ce se toarnă ulei de floarea-soarelui peste compoziție, în fir subțire.

Se adaugă sare și piper după gust și se servește rece. Salata de vinete este gata de consumat, Poftă bună!

ADVERTISEMENT